Blue Monday

Nu är alla spår av julen helt borta. Julgardinerna blev det sista som försvann så idag har jag strukit och hängt upp nya gardiner i kök och allrum, arbetsrum, biblioteket och vardagsrummet. Det blev betydligt ljusare måste jag säga. Lite grand så kan jag väl känna att det kanske är bortslösad kvinnokraft med detta gardinbytande inför jul……. men gamla vanor sitter i.

Men det har legat ett grått moln över mina tankar idag. Jag funderar; vad ska jag göra egentligen med mitt liv? När jag är här hemma så handlar det mest om att hålla efter och se till att huset är fräscht, medan det i stugan handlar om att förverkliga fantasier, hårt jobb men roligt faktiskt. Jag vill läsa en språkkurs, men det går inte att anmäla sig till något, vi åker ju fram och tillbaka mellan stugan och här så det blir omöjligt att binda sig för något. Jag behöver träning också, det räcker inte med promenader, men det är samma där, man missar så mycket. Det får bli badhuset istället.

Denna vecka innehåller ändå en hel del; lagom hämtning från dagis och skola, biobesök, inplanerat bankbesök med rådgivning och långpromenad med god vän, så varför känner jag mig så nedstämd idag?

Inte ens läsning roar mig idag, så här ser det ut nedanför sängen just nu:
20160118_095106Inte mindre än fyra böcker har jag påbörjat, men inte känt för att läsa ut utan nu har jag börjat med den femte, inte likt mig att göra så.

Så öppnar jag VK och läser om Blue Monday. Uppenbarligen är jag inte ensam om att känna mig nedstämd idag…… så det är väl bara att vänta på att dagen ska ta slut och se fram emot imorgon! Jag hoppas ni inte drabbats av denna blues.

2 kommentarer

  1. Britta

    Jag har känt ovanligt låg idag – och här får jag ju förklaringen! Känns redan lite bättre. Hoppas det gör det för dig också.

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Märkligt att en dag kan anses ge den effekten, men det ligger nog något i det. Det känns bättre idag. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.