Pink Tuesday

Om det var en Blue Monday igår så får det väl vara en Pink Tuesday idag. Vaknade i ett fräscht sovrum med sängkläder som doftade gott efter gårdagens renbäddning och tvätt av täcket. (Ja, det var mitt eget sovrum som jag tycker väldigt mycket om efter senaste ommålningen). Ute snöade det lite lätt så det var extra skönt att sitta framför brasan en stund och bara slappa. Passade på att ringa en del familjemedlemmar och småprata lite.

Sedan  på med långkalsonger och ut och skotta, eller skotta och skotta. Den lätta snön gick enkelt att bara styra bort. Hela trottoaren framför tomten gjorde jag ren så fotgängarna ska slippa gå mitt på gatan. En av nackdelarna med att man gjorde trottoarer på båda sidor om vägen är just detta; vägen blir väldigt smal på vintern då trottoarerna inte hålls snöfria.

En stunds genomgång av 2015 års papper och sedan var det dags att hämta på dagis och skola. Lilla L var lite hängig så vi tog det lugnt. Gjorde ”mellis” och jag läste 2 böcker högt. Böcker som jag hittade när jag rensade på vinden och som alltså har nyhetens behag både för barnen och mig.

Sedan målade L, lille J byggde lego och jag började klippa till tyger till en vikbar skärm som jag har stående i källaren på Spanska Villan. Tanken är att den ska kunna användas som en rumsavdelare vid behov. Egentligen vet jag inte riktigt om den kommer att användas, men tygerna har jag haft i flera år så nu är det kanske dags att göra något av dem. Det blommiga tyget ville lilla L ha en sommarklänning av så…….. ska se om jag hittar något mönster.
20160119_192149 (1)
Inte konstigt att det blev en Pink Tuesday med de tygerna.

Därefter risgrynsgröt, Bullens korv och nybakt fralla som middag och sedan var det dags att skjutsa hem de små. Nu har jag en lång skön kväll framför sig. Ja, livet är ganska bra i alla fall.

2 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Morron, Ja så är det, det kan vara så, ny dag ny färg, som en regnbåge.
    Ibland störs den av gråskalan, men det kanske behövs såna dagar också,
    för att vi ska uppskatta dagar med färg. Men det känns i alla fall att vi går
    mot ljusare tider, trots kyla och snö. Kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Du är uppe tidigt ser jag…. Inte som jag som sover bäst på morgonen. Ja, det kan nog vara så att man behöver de grå nyanserna för att bättre uppskatta de övriga. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.