Inget dåligt väder, bara dåliga…..

Helt plötsligt är jag sjuk! Som en blixt från en klar himmel. Så denna dag har tillbringats liggande i soffan med el-filten över benen. Tråkigt, men jag ska inte klaga. Det finns dem som har det värre.

Ett kusinbarn har varit i USA under snöstormen. Hans hemresa blev uppskjuten då alla plan ställdes in. Han skrev idag på Facebook att i hans ögon var det ingen märkvärdig snöstorm utan problemet är ju att de inte är rustade för en sådan mängd snö.

Då mindes jag första resan till London, jag tror att det var 1975. Det var i februari och vi hade vinterkappor och vinterskor. Vi var ute på stan hela dagen och tyckte att folk var väldigt dåligt klädda, sandaler mitt i snön. Men det var inget märkvärdigt snöfall. När vi kom tillbaka till hotellet och slog på nyheterna så var det katastrof; bilar hade halkat av vägarna, broar var stängda, folk uppmanades att hålla sig inne. Va? tyckte vi. Det här var väl inget.

När man sedan tittade ut och det kom en lastbil där det stod två män på flaket och skottade sand på gatan så insåg vi ju naturligtvis problemet. Det saknades rätt utrustning helt enkelt. Det var likadant när vi hade ett gäng europeiska medarbetare som jobbade tillsammans med oss i ett projekt. Varje fredag skulle de hem till respektive England, Polen och Tyskland. Det hände ett antal gånger att de lyfte härifrån Umeå men sedan blev de stående på Arlanda eller i Köpenhamn. Jaja, där ser man, man måste se om sitt hus och det är vi nog duktiga på här uppe i Norr.

Önskar er en trevlig ny vecka!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.