Två nya favoriter

Ett av de byggprogram jag gillar är 5:ans Home Free. I dessa dagar av elände, konkurrens, utröstningar så känns det skönt att titta på något som man vet kommer att medföra glädje i slutet. Konceptet är enkelt; ett antal par tävlar om att få sitt Drömhem! Varje vecka delas de in i två grupper som tävlar mot varandra i att renovera ett befintligt, lite skraltigt hus. De vet att de hus de renoverar ska skänkas till människor i behov av en bostad. På plats finns naturligtvis ett gäng riktiga byggare också som garanterar att huset är i färdigt skick vid veckans slut. Som vanligt i dessa program så röstas ett par ut varje vecka, men här finns en klurig poäng. De som röstas ut bjuds in att möta det ”behövande” par som ska få det färdiga huset. Det behövande paret är naturligtvis de själva. Glad överraskning, tårar av sorg och bitterhet byts ut mot tårar av glädje. Bra slut.

Det andra programmet som jag bara sett två episoder av är Husakuten på kanal 4. I dagens program handlade det om ett par som börjat bygga sitt drömhus på en mycket vacker plats i Wales. Under byggtiden planerade de att bo i en husvagn på tomten tillsammans med sin lilla flicka. Tyvärr så insjuknade modern hastigt och gick bort och lämnade sin 5-åriga dotter tillsammans med pappan. Huset var då bara ett yttre skal.Nu var dottern 7-8 år och fadern hade även han drabbats av cancer. Nu ställde ett gäng om 6-7 byggare upp för att färdigställa huset och till hjälp fick de drygt 70 frivilliga från närliggande byar. På nio dagar lyckades de bygga färdigt huset och ställa i ordning en underbar trädgård. Helt otroligt vilka människor det finns. Företag på orten ställde upp med material, ja till och med grannfruarna ställde upp och fyllde skafferi och kylskåp med matvaror och färdiglagade rätter. Snyft…..

Det härligaste var tjejen som var en väldigt rättfram och positiv tjej. Efter att ha bott i en skraltig husvagn i 6 år satt hon där i sitt fantastiska flickrum med plats för övernattande kompis och på programledarens fråga vad som var bäst med huset svarade hon: bollspelet som de satt upp på gräsmattan. Den flickan kommer att klara sig bra i livet.

Ja, det var min blogg för idag, jag kände bara för att tänka på enbart positiva saker idag. Jag önskar er en trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.