Kvinnodagen

Så är det, kvinnodagen närmar sig sitt slut. Dagen började med mottagandet av två stycken barnbarn, varav en haft feber i några dagar. De pysslade på med sitt medan jag förberedde dagens lunch så att Livskamraten bara skulle behöva trycka på knapparna för att starta upp allt. Själv for jag iväg på lunch tillsammans med 7 gamla arbetskamrater. Vår vanliga träff med livligt samtal och många glada skratt.

Hem till de små, började så smått förbereda för 17-åringens födelsedagsmiddag. Mycket småplock skulle serveras. Av sju barnbarn var fem närvarande, inte illa. Trevlig middag.

De större barnbarnen åkte iväg och så gjorde även sonen och sonhustrun. Kvar blev vi med småttingarna som skulle ha kvällsfika och högläsning om djuren på savannen. I säng med dem, mer läsning, ligga kvar medan det hostades färdigt och de somnat.

Sitter nu här och tänker att jag borde fundera lite på vad som hänt inom den kvinnliga historien. Orkar inte, tar lite dricka och äter upp resten av chilichipsen. Livskamraten sover gott på soffan. Få se om det finns något att slötitta på eller ska jag bara läsa kanske. Gäsp……

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.