Lördagsmys

Nästan +26 hade vi utanför solväggen igår! Inte fel. Det är lika underbart idag, solen känns så värmande och skön. Men i år ska jag ta det lugnt och vänja mig långsamt vid solen, inte sitta ute timmar i sträck första dagen. Alltså har jag ägnat dagen åt att bära in veden som grannen kom med igår och sedan har jag fortsatt med köket.

Ser det ut så här på er skärbräda också?
20160312_111044
Allt vad man kan behöva; hammare, såg, kofot, tumstock, brödkniv och osthyvel samt det viktigaste av allt; glasögon och block och penna så man kommer ihåg vad man ska kapa till.

Jag har alltså börjat regla en bit vägg som kommer att övergå i en halvvägg. Där bakom blir det köksskåp och arbetsbänk minsann. För mitt inre öga kan jag se hur det kommer att bli och det kommer att bli bra. Visserligen har jag nyss fått skruva om två skruvar då Livskamraten menade att blecket stack ut för mycket på insidan, men so what? Det mesta går att göra om ifall det kniper.

20160312_150632Ja, här ser man väggen börja ta form. Nästa vecka ska jag kakla väggen bakom spisen. Den gamla spiskåpan ska tas ned och vi ska beställa ny som får sitta lite högre upp på väggen. Som det är idag så slår man huvudet i nederkanten på kåpan. (Jag sade att den skulle sitta för långt ned, men Livskamraten satte upp den där ändå. Nu har han insett att det inte var bra, men jag säger inget……vad var det jag sa?)

Eftermiddagen närmar sig och i kväll blir det premiär för en ny grupp av middagsätande tanter. Vi brukar ha våra respektive med när vi gör något, men i kväll är det bara vi som ska slå runt. Det kommer att bli kul!

Önskar er en fortsatt trevlig helg!

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Vad ni donar och fixar, kul att kunna göra saker själv, ser fram emot att kanske få se hur slut resultatet blir 😀 Ha en trevlig kväll! //Kram

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, det är så vansinnigt roligt! Jag kan inte förstå att jag inte vågade mig på byggandet tidigare! Då hjälpte jag bara till och nu gör jag själv. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.