Söndagsfrid?

Lördagskvällen blev fin. Vi var visserligen bara fem tanter då två hade oturen att ligga i influensa, men trevligt var det ändå. Men denna gång hade jag gjort ett misstag före jag gick på middagen; jag hade inte ätit någon lunch på dagen! Följden blev att jag var våldsamt hungrig, åt mycket och FORT varpå jag nästan hamnade i koma. Till råga på allt så bjöds vi på en stor bit go´kaka som jag ju åt upp hela biten, ni vet man är ju uppfostrad till att inte lämna mat kvar på tallriken. Lägg till detta såväl Mariella som vin som något gott att dricka till kaffet så blev effekten förödande. Det blev alltså inte någon sen kväll utan jag var hemma redan kl 22.30. Dålig framförhållning av mig själv!

Idag har köksarbetet fortsatt med regling och uppsättning av pärlspont. Tyvärr tog pärlsponten slut så det blev inte helt klart.
20160313_115421
Här har jag reglat. För att spara utrymme så sätter jag ingen gips på väggen utan bara pärlspont. Därför kommer jag att sätta ordentligt med reglar där jag troligen vill sätta upp en hylla på insidan av väggen. Eventuellt blir det alltså mer regling längre fram.

20160313_150541Nu kan man börja ana hur det blir. Som en liten köksalkov med en halvvägg på 114 cm som ska avslutas med en överliggare längst upp där man kanske kan ställa några fina små saker. På insidan om halvväggen blir det alltså köksskåp och arbetsbänk och så fäller vi in LED-belysning under överliggaren så det blir ljust och fint för den som arbetar inne i hörnet. Jag längtar……..

Vad vi redan nu har konstaterat är att om någon ställer sig vid arbetsbänken innanför så är det ofrånkomligt att någon ställer sig utanför halvväggen och beställer hamburgare eller nr 13 och 33! Nyhetens behag. Nu ska jag planera morgondagens inköp så jag kan fortsätta bygga.

Önskar er en skön söndag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.