Oföretagsam och lättpåverkad

Dagen har tillbringats på jakt efter födelsedagspresent och någonstans att ta nytt foto för körkortet. Något som känns väldigt tydligt är att mycket har förändrats i Umeå, många affärer har flyttat, många har kommit till. Faktum är att det kändes jättejobbigt att fara från centrum till Strömpilen till Avion. Kanske saknade jag bara en kompis, någon jag kunde satt mig och tagit en kopp kaffe tillsammans med. Det mesta blir ju roligare när man är två (eller flera).

Jag har också blandat till en flaska med ingefärashots, inte det godaste men gör det nytta så……… har köpt en tratt och rivjärn att ta med till SpanskaVillan för att försäkra mig om att det inte blir några avbrott i konsumtion, så får vi se om denna kur verkligen är den dunderkur alla pratar om. ”Inte en förkylning på flera år”, ”förkylningen försvann direkt” är typiska kommentarer från ingefärashot-fansen. Eftersom jag drabbats av en långdragen sommarförkylning så är det dags att prova. Upp till bevis nu ingefäran! Jag vill vara frisk imorgon.

Inte nog med det, jag har också köpt  en Aloe Vera-tandkräm som ska vara superbra mot tandsten. Inte för att jag har tandsten men med den tandkrämen så borde jag inte få någon heller. Bra va?

Eller har jag blivit lättpåverkad? Nappar jag på det som mina kompisar säger fungerar bra? Ja, kanske det, jag är nog inne i en lättpåverkad period just nu. Saknar egna idéer och initiativ så det är skönt att lita på andra just nu. Så är det, snart börjar fotbollen. Jag har garderat mig med en bra bok om matchen inte är tillräckligt spännande.

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    De där ingefärashoten låter spännande. Hur gör du dem? Jag brukar bara koka ingefärsvatten som jag blandar i bubbelvattnet för att få smak. 🙂
    Ha en skön helg! Kram!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag har fått receptet 200 g ingefära, 2 citroner, 0,5 dl honung och 1 liter vatten. Skrapa ingefäran grovt, med skal, lägg i 1 l vatten och låt vattnet sjuda 20 minuter, inte över 60 grader för då förstörs en del av det nyttiga. Efter 20 min silar man bort ingefäran och häller sedan honungen i vätskan. Låt svalna och pressa i 2 citroner. Sila gärna när man häller upp på flaska. Ska hålla sig ca en månad i kylskåpet. 1 snapsglas varje morgon ska man ta tydligen. Inte gott men……Önskar dig en trevlig helg. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.