Så har det gått 45 år

Ack ja, idag har det gått 45 år sedan min Livskamrat och jag träffades. Jag kan inte påstå att vi har firat på något speciellt sätt. Under eftermiddagen satte vi oss nere på stranden och summerade livet tillsammans och kunde bara konstatera att vi är nöjda.
20160709_160915

Bordet som vi placerat våra G&T på är nyköpt för dagen; 100 kr på Fyndlagret i Sundsvall. Stålben så det klarar att stå ute i alla väder, bordsskivan ska bytas ut mot något mer hållbart.

Stina och jag har alltså gjort en liten shoppingrunda idag. Först Hamsta loppis där jag hittade världens underbaraste fat, modell större. Ett riktigt bruksföremål från ca 1910-1920. Jämfört med kostnaderna för fat från Gränsfors krukfabrik så var 300 kr rena fyndet.
20160709_165952Det framgår inte av bilden hur stort det är, men ca 40 cm i överkant. Det pryder nu sin plats på golvet framför norrfönstret. Mmmmmm, så fint. De två kvinnorna som stod vid kassan samtidigt med oss blev alldeles gröna av avund för att de missat det fina fatet. Jag är så nöjd…………

Sedan åkte vi till Fyndlagret. Där köpte jag tre krukor för totalt 30 kr, inte dumt. Två terrakottavaser och en blå, lite annorlunda vas eller kruka.
20160709_165830 20160709_165851
Lite mörka bilder, men man kan i alla fall se att de pryder sin plats bland de andra krukorna.

Jag sitter och skriver detta inlägg, känner mig nöjd och tillfreds. Sedan når mig ljudet från nyheterna; ytterligare en våldtäkt från en festival……
min glada sinnesstämning försvinner. Ska jag gråta, gråta över de män/pojkar som tycker att de har rätt att förstöra för andra människor……
Jag vill inte använda benämningen ”män”, en riktig man gör inte sådant. För en stund önskar jag att solen skulle försvinna i mörka moln…..
jag är tacksam för mitt liv, men sörjer över att vissa förstör för andra.

4 kommentarer

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, vi är tacksamma. Det händer jobbiga saker i livet, men vi har stöd hos varandra. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.