Olika språk

Nästa gång jag säger ”jag ska bygga en altan” så är det lika bra att någon ger mig en stjärnsmäll! Jag har hållit på och grävt bort jord och sand, mest sand, lite grand varje dag, lagt ut sten, kollat så att allt ligger i våg, grävt och fyllt på. Varje dag i några timmar. Det märkliga är att först var det i våg och sedan var det inte i våg. Jag blir galen! Värst var en av dagarna när det blåste så enormt att jag hade på mig mina rosa hörselkåpor, jag skottade sand i säckar ända till dess att säckarna var slut och jag inte hade utrymme att lägga upp någon mer sandhög. Då fick jag den smarta idén att skotta sanden över muren och ner över slänten. Eftersom jag hade hörselkåpor så glömde jag bort att det blåste. Tog en skyffel full, kastade iväg och svisch, så hade allt blåst tillbaka över mig. Löjligt men sant.

Idag bestämde jag mig för att nu får det vara nog, nu börjar jag lägga ut trall och väger in allt eftersom, annars får jag hålla på här resten av livet. Det blir aldrig i våg i alla fall. Så nu har jag satt dit 6 trallbrädor och det verkar bli bra. Få se hur det går ihop i slutet av altanen. Det ska i alla fall bli skönt att få ha trall så man slipper all sand som dras runt överallt.

Som jag brukar gick jag direkt i sjön med kläder och allt, och sagolikt, så skönt. Varmt vatten, jag bara njöt och hade ingen lust att gå upp ur vattnet. Medan jag badade så bar en av grannarna ner övriga trallbrädor från bilen och ner på gården. Snälla människor det finns. I morgon blir det till att fortsätta kapa och skruva trall. Jag längtar så efter att få altanen färdig. Det är ju där vi brukar sitta och äta middag.

Vi ska sätta en färdig pergola på altanen. Den är köpt färdig från Bauhaus och ligger bara och väntar på att bli monterad. Den ska skruvas fast i trallen så idag måttade jag var stolparna kommer så jag kunde sätta extra regel under trallen, för att fästa pergolan stadigt. Det är jag som har måttat att pergolan ska passa och det skulle den göra enligt min plan. Men när jag började gräva för reglarna så gjorde jag det efter Livskamratens anvisningar och han hade ju en annan bild av hur altanen skulle vara, så nu passar inte pergolan längre! Den slutar mitt på fönstret istället för strax ovanför. Jaha, så kan det gå. Vi pratar om samma sak, tror vi, men ser olika bild framför oss. Då kan det bli så.

Det får lösa sig ändå, får helt enkelt bygga upp en liten snygg grej att fästa stolparna till pergolan i. Jag löser det problemet när det är dags. Hoppas hinna skruva färdigt imorgon, så ska jag lägga ut en bild.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.