Tystnaden sänkte sig

Nu har de åkt. De kära små barnbarnen med sina föräldrar. Tystnaden sänker sig över huset, allt blir så tomt och ödsligt när de plockat reda på sina grejor. Suck….. är det någon som känner igen sig?

Men som de har badat! Igår kväll gick vågorna ganska höga så de fick ett riktigt spännande kvällsbad. Mysigt. Idag packade vi fikakorgen och tog med oss och förstås, då fick vi en känning av den svenska sommaren! Ett riktigt störtregn blev det. Livskamraten och jag tog oss snabbt hem men de andra hoppade i sjön och badade. Blir man blöt uppifrån så kan man lika gärna blöta sig om hela kroppen.

Det har varit skönt att ha sonen här. Han har fått göra några småsaker som varit för tunga för Lk och för svåra för mig. Någon riktig hantverkare är jag ju inte. Nu har vi planerat att åka till mammas hemställe i slutet av veckan och det ser jag fram emot; att få visa de små var farmor tillbringade en stor del av sina somrar! De har aldrig sett ett riktigt utedass, men nu ska de få se ett som är dekorerat med många namn på oss barnbarn som hade förmånen att få tillbringa somrar och jular i Matmyr.

Den nya pergolan höll en stor del av regnet borta från trädgårdsmöbeln så nu när jag satte mig där och filosoferade över livet i allmänhet så tog jag även ett foto.
20160716_151555
Ett litet hörn på altanen som nu blivit en fint blickfång. Sjöstjärnan köpte jag igår i butiken i Lörudden. Det märkliga är dock att allt blir så tydligt på foton, nu syns det tydligt att muren är i behov av putsning….. Ack ja, det ska bli, men först ska jag fortsätta med trallen en bit till så det blir färdigt.

Men först ska vi avsluta i brunnen. Sonen har hjälpt till att sätta sista ringen helt på plats (långa armar vilket behövs ibland) och punktat fast ringen utifrån. I morgon ska vi se om vi kan trycka ned ringen ordentligt för att sedan svetsa den ordentligt inifrån. När det är gjort så ska vi (vem av oss?) rensa botten från sand, fylla på med sand runtom rören och sedan lägga locket på……… Vi har faktiskt lite mara över att jobba med brunnen, men vi SKA försöka göra färdigt innan vi åker hem så ingen behöver jobba i brunnen mera. Oh, att få lägga locket på………………….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.