Livet är ett pussel ibland

Som det har regnat idag! Ett jämnt, strilande regn hela dagen. Nu mot kvällssidan är det nästan så att solen vill titta fram, men vi stannar inomhus. En riktig lat dag har det varit för min del, skönt. Ibland vill man helt enkelt inte göra någonting utan bara vara. På eftermiddagen piggnade jag till och började fundera över alla lister som ska sättas i köket efter att golvet blivit lagt.

Det är vid sådana tillfällen det blir väldigt tydligt, det som man vet, och alltid har vetat; det finns inga raka kanter eller hörn här, framförallt inte i köket. Nu när allt ska fogas samman, det gamla med det nya så blir det riktigt knepigt. Som ett jättelikt pussel där bitarna faktiskt inte passar ihop. Detta hörn är ett utmärkt exempel på detta.
20160810_191006

Bilden är svår att tyda, jag vet, men det är faktiskt svårt att förstå i verkligheten också! Nu har jag i alla fall kommit till beslutet att göra det lilla området till höger om hyllorna till en slags tavla. Jag fick två jättefina betongtavlor av en god vän och jag ska sätta upp dem tillsammans och binda ihop det med lister som blir som en tavelram. Jag klarar inte av att fixa det på något annat sätt. Har man inte rätt pusselbit så får man väl kapa till något som lurar ögat.

Just nu är jag lite less på att lägga pussel……. men det gäller att bita ihop, det känns bättre imorgon och jag vet inom mig att det kommer att bli jättefint. Längtar efter gästerna som ska komma, vill ha lite omväxling.

Sköt om er!

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Sådana projekt kan vara lite kluriga, men man känner ju sån enorm tillfredsställelse när man lyckats lappa ihop dylika hörn i tillvaron 🙂

    Ta en före å efter bild sen när det är klart! Såna gillas 😉

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.