Underbar dag, men mörkrets makter närmar sig

Tänk att få vakna av att en liten 6-åring kryper upp till en i sängen och säger: -farmor, vi är vakna nu. Därefter traskar han nerför trappan igen och jag kan ligga kvar en stund och lyssna till ljuden från de två barnbarnen, papegojan som snackar lite strunt, Livskamraten som kokar kaffe……… jag bara njuter.

Dagen ägnas åt barnen, även om jag faktiskt varvar deras göromål med mina egna ärenden. Nyss har vi varit och badat, kändes lite chockartat först, men efter att ha doppat sig så var det riktigt skönt. Vilka friskusar de är. Jag har ingen bok att läsa för dem vid sänggåendet så jag har börjat berätta om barnhemsbarnen My och Alfons. Igår berättade jag om när My och Alfons fick nya föräldrar, Stina och Leif, och de fick fara till leksaksaffären och välja gosedjur och leksaker. Det slutade med att barnen blev kvar i affären när den stängt och de fick bädda åt sig i ett litet barntält som de fyllde med mjukisdjur. När jag berättat färdigt sade Lilla L: -jag önskar att det var en film så jag kunde titta på den igen och igen……… Kan man få bättre betyg på en historia än det?

Men sedan läser man om Turkiet som nu vill sänka åldern för rätten att ha sex med barn. Just det, barn för en 12-åring är ett barn. Fy sjutton, hur kan det komma sig att det finns så många ”fula gubbar” idag? När jag var barn så var en ”ful gubbe” någon som lockade barn med sig upp i skogen för att göra ”fula” saker. Nu verkar de ”fula gubbarna” finnas överallt, i regeringar och riksdagar, de kryper fram överallt. Det är skamligt att Margot Wallström ska behöva gå upp till Turkiska Ambassaden för att få en avhyvling för att hon sagt som det är:

barn ska få vara barn!

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Det här med Turkiets inställning om vad som är mänskliga rättigheter när det gäller barn gör att man blir mörkrädd !

    • grandmother (inläggsförfattare)

      …usch ja, och det verkar vara en vanlig inställning……hos många män över hela världen…….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.