Heja, svenska damer!

Vi åkte till Byggmax idag. Stackars de två killar som jobbade när vi kom; lång kö till kassan, kassören fick både stå i kassan och ut och mäta varor, båda truckförarna på lunch, en stackare som skulle hjälpa alla frågvisa kunder…… inte lätt. Att jobba i affär är det nog det sista jag skulle kunna tänka mig.

Med lite hjälp så fick vi i alla fall tag på det mesta vi tänkt; golvgips och lister. Så idag har jag börjat sätta lister i köket (1 st) och lister runt dörröppningen ut mot Salen, känns bra. Jag har dessutom börjat tömma de två Billy bokhyllor vi har i köket. En är nu tom, så imorgon ska jag försöka baxa den in i gästrummet. Sedan återstår ytterligare en hylla att få bort plus det lilla matbordet. Mitt mål är att det som flyttas bort inte ska vara i vägen någon annanstans, utan vardagen ska fungera på ett bra sätt, trots golvläggning. Inte helt lätt kan jag tala om.

Även ett hyllplan inköptes och har sågats för att passa in i det mest besvärliga hörnet. Vinkelsågat har jag minsann och det var inte det lättaste. Men nu är hyllan gjord och ska sättas upp så snart jag kaklat väggen. Det kommer inte att bli någon riktigt snygg ihoplappning men jag har kommit på lösningen! Jag köper några snygga, lite större vinglas, gärna med färg, och tillverkar en liten vinglashängare. Bilden från www.styleroom.se

vinglas

Fast jag gör den nog i trä, liknande detta
glasDet blir dekorativt och döljer skavankerna. Man får inte vara dum………. då kan man inte ha ett sådant här hus som uppenbarligen byggdes på gehör och helt efter byggarens fantasier. Jag älskar det; att känna att man inte behöver hålla någon viss given standard, att få pussla ihop, använda fantasin helt fritt, att bara rikta in sig mot att få det ombonat och mysigt.

För att inte tala om att man kan sitta vid datorn och titta ut på detta
20160817_193654

Tittar jag lite till vänster så ser jag detta
20160817_193639I den stora tallen händer det mycket saker, ekorrarna springer förbi, fåglarna sitter och filosoferar eller letar mat i barken, helt plötsligt drar ett gäng Kanadagäss eller tranor förbi, varvat med ett eller annat sportflygplan, omväxlande syner erbjuds. Oftast bra mycket trevligare än något som går på TV:n.

Jag hoppas ni haft en bra dag, att ni minns glädjen hos de svenska fotbollsdamerna som gjorde en sådan fantastisk match igår. Heja svenska damer!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.