Ska jag skriva en bok?

Tanken att kanske skriva ihop ett litet häfte, en liten bok helt enkelt, väcktes när jag berättade den sammanhängande historien om My och Alfons för mina barnbarn. De var så positiva och tyckte att det var en bra historia så jag blir lite sugen……… i mina tankar har jag redan ett nytt avsnitt på gång, en historia som jag inte tordes berätta när L och J sov här utan föräldrar, jag var rädd att de skulle få svårt att somna. Men lite spänning måste väl ändå få finnas också i en barnbok?

Om det blir en lugn vinter, utan några projekt, så kanske tiden räcker till för att skriva ihop den lilla berättelsen. Få se vad som händer. Just nu känns det som att jag skulle vilja ha en lugn och arbetsfri höst/vinter. En period där jag bara kan pyssla, umgås med vänner, läsa bra böcker och må gott.

Idag har jag i alla fall tömt hela köket och börjat lägga golvgips. Två plattor har jag limmat och skruvat och hoppas nu att det är bra. Det är ju inte direkt så att man bara lägger ut skivorna jäms med väggen. Nej, här måste man ta i beräkningen att köksväggen buktar utåt så det måste vi fylla ut med lite fogskum. Ja, så är det.

En lärdom som livet har gett: man klarar sig inte utan fogskum och latexfog, massor av latexfog!

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Klart du ska skriva om du känner dig hågad! Du har ju redan det du berättat för barnbarnen och du kan ju skriva ett avsnitt i taget under vinterns gång, så att det inte blir någon stress för dig. Publicera något här på bloggen om du vill ha respons. Det finns också siter på nätet där man kan lägga ut det man skriver. Jag har ju en sida på poeter.se där jag bl.a. lagt ut min berättelse om min barndom och lite dikter.
    Kram!

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Vilket bra idé; att publicera och få lite respons! Det ska jag göra, få se om vintern blir så lugn och stillsam som jag önskar. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.