Laddningen försvann….

Sydde färdigt mina nya gardiner igår. Kändes som lite Afrika-inspirerat så jag ställde in en av palmerna, en lite större elefant köpt i Gambia 1988 och hängde upp mina Afrika-inspirerade halsband och armband, ni vet de där med små snidade elefanter, lejon och diverse andra små djur. Blev faktiskt direkt lite Karen Blixen över det hela så nu ska jag, vid tillfälle, köpa ny badrumsmatta och handdukar i svart och lite gult. Ska lägga ut en bild, så fort jag vet hur jag ska få över bilder från denna förb-skade kamera till datorn.

Övrigt då; mer kompletterande målning ute, borttagning av kvistar med tigersåg, bortflyttning av alla påsar innehållande sängkläder och handdukar till stugan. Därefter däckade jag….helt och hållet, lade mig på sängen för att läsa en liten stund före eftermiddagskaffet, men orkade inte ens öppna boken. Sov en timme, djupt, till Livskamraten kom och väckte mig med en kopp. Skönt att sitta ute på altanen och vakna till i lugn och ro.

Lk fick sköta om matlagningen; makaronilåda, medan jag rensade matrumsbordet från dator och papper (det blir så när arbets-/gästrummet förvandlats till studentrum. Så blev vi 8 matglada personer kring bordet, glädje och glam en stund innan lilla L och jag fick åka iväg till ridlekis. Detta har verkligen blivit små oaser i mitt liv. Titta när de rider, hälsa på grisarna, fåren och kaninerna, gosa med katterna och hästarna. Mina ”uppruggade” nervändar lägger sig alldeles platt och stilla för varje tag med handen över en mjuk päls. (Jag vill ha en katt!!!!!!, skriker jag tyst inom mig, men vet att det inte går. Allergi hos familjemedlem sätter stopp för det).

Nu har jag i alla fall beställt tid för massage på måndag,längtar. Det känns som att nästa vecka blir en lugnare vecka som bara ska ägnas åt att småpyssla, tack och lov för det.

Ha en alldeles underbar fredag, krama de personer ni har runtom er (i nödfall kan ni ju överraska brevbäraren….eller kassörskan när ni helghandlar),
ta er en kopp kaffe på eftermiddagen, tillåt er att stirra in i väggen en stund och tänk på allt gott ni har omkring er.
Kram

2 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Hej, Ibland behövs en upprensning, och efteråt känns det väldigt skönt.
    Själv har jag köpt plastlådor, tål både värme och kyla, så nu har
    en attack mot flyttlådor fyllda med julsaker och annnat smått och gott
    påbörjats. Lättare att se vad som döljs, och ser trevligare ut än papplådorna. Ska försöka att inte samla i ladorna, inte bara bildligt, utan
    även verkligen inte göra. Men inte alltid så lätt att stå vid ord.:-)
    Trevlig helg och Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.