En annan slags gympa

Tidigare, innan brunnsolyckan, så planerade jag för ”reningsrummet” vi skulle bygga i källaren. Ni vet rummet där allt dusch-och tvättvatten skulle renas i en speciell reningsgrej (så teknisk jag är; grejer finns det gott om i min värld). Rummet skulle isoleras och bli så stort att jag skulle kunna vinterförvara mina stora växter därinne, ack vilken dröm. Utsidan på detta rum skulle bli något av en museivägg för alla dessa ”gamla” prylar vi hittat överallt här i huset och även har kvar efter äldre släktingar.

Saker av typen klappträn och tvättbrädor, simbälte i kork, överhuvudtaget saker som användes i hushållet. En del av de sakerna har jag haft stående i påsar inne i gästrummet, men idag så satte jag mig och gick genom allt för att bära ner i källaren. Gjutjärnsgryta modell större, strykjärn som värmdes med kol, våffeljärn som jag inte kunde lyfta med en arm, lägg sedan till alla de prylar som behövdes för att klara tvätten så inser man snart att ”gårdagens” kvinnor behövde inte gå på gym. Det räckte så bra med hushållsarbetet och att cykla, sparka till affären för att handla hem mjölken i dessa stora mjölkkannor.

Jag har tagit kort på några av sakerna men datorn bestämde sig tydligen i morse att den inte alls ville överföra några bilder från telefoner av märket Huawei, så några bilder kan jag inte visa. Får hoppas att jag en dag kan förverkliga drömmen om att samla alla dessa saker ur vardagslivet nere i min egen källare. Ser fram emot att få visa mina egna barnbarn sakerna och få berätta vad man använde dem till

Idag skulle vara en dag som vi skulle ägna helt åt brunnen, men Livskamraten verkar inte vara på hugget, så han får sitta i fred framför TVn. I eftermiddag blir det besök på Kvisslebys badhus så vi är säkra på att vara rena och lukta gott när vi ska på kvällens festligheter.

Önskar er en skön helg!

2 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Men kors , såna vilda planer du har !! Men samtidigt kommer jag på att jag är inte varken bättre eller , om man nu ska säga sämre , själv .
    Fast i mitt fall är det tyger och tygbitar i vackra färger , som jag inte kan skiljas från .
    Fast det är ju inget jag kan visa upp för barnbarn !
    Har en känsla att jag istället måste börja ” döstäda ” !
    Kram till er båda .

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Vi har sådan tur att det finns massor med kvarlämnade gamla saker här så vi har inte ens behövt samla på oss dem själva 🙂 Jag tror att det blir lite grand som en ”städning”. Jag kan inte förmå mig till att slänga bort grejorna, men kommer de upp på väggen och på hyllor så kommer det i alla fall att bli någon slags ordning. Kram, Livskamraten sänder en varm kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.