Olika tankar kring saker och ting

Jag läste en heminredningstidning där en krönikör skrev om behovet av silvertejp och buntband. Dessa i sig alldeles förträffliga hjälpmedel använde hennes familj tydligen till allt. Jag som är en ivrig läsare av deckare och thrillers har en helt annan bild av tejpen och banden. I mina ögon ser jag en gammal lada alternativt en vit skåpbil där silvertejpen och buntbanden ligger färdiga att användas på någon ung, oftast oskyldig och vacker, flicka, burr……..

Jag har inte riktigt reflekterat över det tidigare men faktum är att jag stoppar alltid bort silvertejp, buntband och knivar in i sina skåp eller lådor, de får inte ligga framme. Det kanske hänger ihop med mina ”ruskiga” läsvanor. Ett magnetband där knivarna hänger uppradade eller ett stort knivställ där alla knivarna syns, nej det är inget för mig. Knivarna ska vara i lådan och den köttyxa som Livskamraten tillverkat ska ligga väl dold under andra redskap. Milda makter, jag har blivit påverkad av min litteratur!!!!!

Festen i lördags var så trevlig! Lokalen och omgivningen gjorde att man fick känslan av en skoldans och eftersom det var slutet sällskap så var det ”medtag egen dryck”, vilket förde tankarna till logdans……… Kul var det i alla fall. Synd bara att Livskamraten hade så besvärligt i ryggen att han valde att till stor del stå ute med rökarna. Nackdelen med det var att ”alla” ville höra honom berätta om brunnsolyckan och i samband med det, så bjöd man på något starkt. Det blev en tung promenad hem kan jag säga. Vi hade glömt ficklampan men som tur var gick en granne med oss och lyste en del av vägen, och Livskamraten hade så ont att ibland stod han dubbelvikt som en fällkniv. Det var skönt att få hem honom, massera in smärtstillande salva och lägga honom i säng.

Dessa ”grodor” som Trump yttrar/yttrat, nog är det märkligt att han kommit så långt som till att kandidera till presidentposten i USA! Men när jag så läser, och hör, hur den ene efter den andre mannen tar avstånd från Trumps yttranden så får jag en dålig smak i munnen. Med stor sannolikhet har männen själva sagt, eller accepterat att andra yttrar sig så, så nog är det lite som att kasta sten i glashus. Trump skulle inte kommit så långt om han inte hade uppbackning, och nog vore det märkligt om inte männen omkring honom känt till hur han yttrar sig. Varför har man inte sagt: -jag tycker inte att du ska uttala dig så nedsättande om kvinnor”.

Ni vet;
den som tiger han samtycker

2 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Go’morron, silvertejp är nog inte min grej, men buntbanden har
    bl.a. använts till att få två enkelsängar att inte glida ifrån varandra,
    genom att benen buntats ihop, kan vara bra så man inte vaknar
    på väg mot golvytan:)
    Inget lätt val dom ställs inför i USA!:(
    Logdans, de’ va’ tider de’. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.