Ibland blir det för mycket

Hela dagen igår hände det saker; folk kom och gick, barn, barnbarn i olika omgångar, högljudda, glada. Jag hann bara plocka bort lego och leksaker så kom ett gäng tillbaka och allt hamnade ute på golvet igen. Till råga på allt hade en närstående skaffat en fruktansvärd signal (i mina öron) till sina sms. Varje gång hon fick sms (och det fick hon oavbrutet) så spelade denna låt högt och hon lät den spela länge ”bara för att den var så bra”.

Efter en sådan dag så känner jag att javisst, jag har blivit äldre, jag orkar inte med lika mycket oljud omkring mig längre. Förr om åren gjorde det ingenting att några dök upp och åt upp de rester jag tänkt ha till middag. Att när jag börjat laga en middag för 3 personer så dyker det plötsligt upp 3 till som tänker äta med oss.

Ack ja, helt slut var jag faktiskt igår kväll, tänkte se en film med Tom Hanks men avstod för jag ville bara ha det tyst omkring mig…….

Tur att jag ska få ladda batterierna idag, det är nämligen lunchträff med mina tidigare arbetskamrater. En god lunch tillsammans med 7 trevliga, lättsamma människor, kan det bli bättre? Senare blir det till att gå och klippa sig, ett bra tillfälle att uppdatera sig om vad alla ”kändisar” haft för sig den sista tiden.

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Det där känner jag så väl igen.. jag är också mycket känslig för ljud och vissa saker ter sig verkligen som oljud trots att ingen annan uppfattar det så.

    Det har blivit värre under de senaste åren och jag tror själv att det beror på att jag blivit lite känsligare med åren plus att jag haft jobbiga’ perioder. Jag har blivit mer beroende av härlig tystnad och ljud som bara kan skapas i naturen.. som vinden och löv som prasslar etc.

    Tystnad nu för tiden är en bristvara och det är så synd.. vi alla behöver det mer än vad vi tror! Kram på dig <3

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Så är det det finns så mycket brus överallt omkring oss så ibland är det bara tystnad som krävs. Inte minst för de små som nu växer upp i allt detta brus. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.