Skämmigt

Några saker sticker ut och gör att jag ryser av obehag:

  • Judiska föreningen i Umeå måste lämna sin lokal pga hot. Jag skäms och mår dåligt över detta. Skäms de som hotat och satt upp ondskefulla lappar.
  • Polisens nya, misslyckade organisation – finns det inga vettiga människor att sätta in när man gör om organisationer? Jag tror att det finns oerhört många som har skulle gjort detta arbete bättre. Skäms att ni sitter kvar på era jobb, ni i ledningen som gjort ett sådant uselt jobb.
  • Bussolyckan där 3 barn förlorade livet – fanns det verkligen brister i den tekniska utrustningen? Skäms, skäms, skäms de på bussbolaget som tog beslutet att bussen skulle användas. En kram till de som var med och tog hand om offren.
  • Giftgasattacken i Syrien – orden räcker inte till. Jag gråter inombords. Vem låg bakom?
  • Länsbo åtalad för barnpornografibrott – nu kräks jag snart.

Det är inte lätt att ta till sig nyheter utan att få ont inombords.

Jag går tillbaka in i min lilla bubbla och jublar över att det blev en lång, härlig promenad under trevligt samspråk med god vän, att min äldre släkting hade fått sina naglar omskötta, rödmålade och fina och att personalen bjöd på kaffe och smörgås – så trevlig pratstund vi fick, att jag putsat fönstren i arbetsrummet och vardagsrummet och hängt upp nya gardiner, jiippiiii!, att jag snart gjort färdig den lilla gästtoffeln jag stickat för att ta till SpanskaVillan.
IMG_20170404_100739 (1)
Ett par blå och ett par rosa, vem har sagt att jag är fast i könsroller?

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Hej! Nu hinner jag äntligen läsa ikapp lite… det var så längesen jag hann ägna mig åt vk-bloggarna och verkligen hann läsa alla nya inlägg sen sist!

    Jag känner igen det där med att ta in det man läser och mår dåligt över det. Det är som att man nästan blir hudlös inför de saker som berör extra mycket och världen känns alldeles extra galen ibland. Usch..

    Men annars hoppas jag att ni mår bra du och din livskamrat… Våren är tung för så många, men nu börjar i alla fall jag se lite ljus i tunneln! Kram <3

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Tack för välgångsönskningarna. Fortsätt att må bra tillsammans med din fina familj. Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.