Påsk

Snart är det påsk. Vad innebär påsken egentligen? Naturligtvis en hel del ur rent kristen synpunkt. Nedanstående är taget från Svenska Kyrkan.

Skärtorsdagen

Torsdagen före påskhelgen äter Jesus för sista gången tillsammans med sina lärjungar. Medan de äter säger Jesus till de tolv lärjungarna att de ska fortsätta att bryta bröd och dricka vin tillsammans även när han inte finns ibland dem. Gör det till minne av mig, säger Jesus.
Alltså den första nattvarden.

Långfredagen

Efter att Jesus gripits på natten av de romerska soldaterna förs han till förhör hos Pontius Pilatus. Han fattar beslutet att Jesus ska dömas till döden. Anledningen är att Jesus gjort anspråk på att kalla sig judarnas kung.

Påskdagen

När en grupp kvinnor kommer till Jesus grav är stenen bortrullad och hans kropp är inte där. Jesus har uppstått från döden. Han har dött för människorna. Genom att han dog får människorna nu evigt liv. 

Annandag påsk

Jesus visar sig för alla lärjungar på olika sätt. Deras reaktioner är också olika. Några tvivlar på att det är verklighet, någon vill se bevis. Men oavsett deras reaktioner stannar Jesus hos dem och delar deras tillvaro.

……………………………………………………………………………………………………..

Gå gärna in på Svenska Kyrkans hemsida och läs mer om påsken. Jag gillar deras sätt att illustrera påsken.

Vad betyder det för mig? Dags att  plocka fram tupparna från från deras rede på vinden, att ta fram de gamla fjädrar jag köpte innan jag fick veta hur det går till att ”producera” dem, att handla hem lite sill och helgskinka. Att planera för att vara tillsammans med familjen vid något/några tillfällen under helgen.

IMG_20170411_154654

Ibland önskar jag så att jag var riktigt varmt religiös, att jag kunde känna att Jesus är villig att bära mina bördor. Jag skulle aldrig förneka att detta inte är möjligt, men min lilla barnatro räcker inte alltid till. Jag hoppas att påsken får bli en varm högtid, där vi alla visar omsorg om varandra.
Något roligt hände idag; Livskamraten har jobbat med att lasta bort de sista av klabbarna från den stormfällda björken och då hittade han en klabb där pappa hade borrat hål för att ta tillvara björksaven. Tre hål, tre år efter varandra. Det kändes som en hälsning från honom.
IMG_20170411_155416

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.