Förstår ingenting

Vaknade tidigt i morse, strålande sol. Härligt, då tar jag en promenad före jag åker iväg till stugan. På med kläderna och ser man på, solen har försvunnit och det är bara grått och kallt ute. Struntar i promenaden, packar in alla blommor i bilen istället och drar iväg söderut. Mot SpanskaVillan, hurra! Då börjar det snöa, svänger av mot Öre och hoppas på en kopp kaffe hos god vän. Ingen hemma, bara backa ut från gården och köra vidare. Jamen, då kan jag ju stanna vid Levar Hotell och få mig en kopp kaffe i glada släktingars lag. Svänger av från E4:an, sitter tydligen i andra tankar för helt plötsligt är jag ute på E4:an igen.

Nåja, strunt i kaffet då. Nu snöar det i alla fall inte. Fortsatt körning, så börjar det snöa, så börjar det hagla. Haglen smattrar mot biltaket så jag kan inte ens höra mina egna tankar.

Bara köra på. Stanna i Kvissleby och låna några bra böcker på deras utomordentliga bibliotek. Vidare till Njurundabommen, handla lite ost och skinka så jag har till morgonfikat. Köper en grillad kyckling, lite bröd och lämnar en 50-lapp till mannen som sitter utanför affären. Jag såg honom äta en korv en gång och han skakade så kraftigt att han nästan inte fick i sig korven. Han säger ”tack” men klarar inte av att vrida på huvudet tillräckligt så vi kan se varandra i ögonen. Mitt hjärta värker för honom, ska han behöva sitta på detta sätt, i ett främmande land, tigga? Nej, inte rätt.

Äntligen framme i stugan. En kopp kaffe, sedan över och titta på grannens nya växthus. Därefter middag, se bild:

IMG_20170511_172717Ute! I strålande sol! Märklig värld, märkligt väder!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.