Den 1 juni

Så ser jag bilder hemifrån, där haglet yr i luften. Ska det vara så den 1 juni? Här har det inte haglat men väl blåst. Det blåser så det går inte att vara ute på sjösidan. Vågorna går höga och jag börjar förstå grannen som tar på sig hörselkåporna när det blåser rejält. Man blir helt enkelt trött i huvudet av ljudet. Träden har svajat av och an och det känns verkligen som att vi måste ta tag i detta och se till att vi får bort några av de höga träden. Mina tomatplantor har jag flyttat till ett hörn på läsidan, hoppas de hämtar sig efter dessa vindilar. Grannen var över med ett par gurkor från sitt nya växthus och man känner verkligen att det är blaha blaha med de gurkor och tomater vi köper i affären. Vilken smak, vilken doft denna menlösa lilla gurka hade, mmmm!

Vi åkte in till Birsta och uträttade lite ärenden. Sedan tänkte jag fortsätta med mitt arbete på övervåningen, men sanningen att säga så blev jag så less att jag lade mig på sängen, läste lite i en bok och somnade snabbt. Skönt. de stora arbetena är gjorda, golv och väggar i hallen men det som saknas nu är att fortsätta arbetet med denna kvartsstav som vi måste använda överallt. Jag lägger kvartsstav mellan heltäckningsmattan och golvlisten, men det är lättare sagt än gjort. Det är olika nivåer och vinklar överallt. Livskamraten säger -använd multiverktyget och ta bort en bit av golvlisten…………. Jag försöker och försöker, men så lätt är det inte ändå. Små usla skarvar blir det som jag får försöka dölja med latexfog och målarfärg. Dutta här och dutta där.

I sovrummet har jag målat färdigt väggarna så nu är det heltäckningsmattan som saknas. Det blir inte lätt att lägga den då sängen är platsbyggd, men jag har räknat ut hur jag ska göra. Igår hittade jag ett tyg som jag ska sätta upp bakom sängen, som sänggavel fast ända från taket. Jag är jättenöjd med tyget som även ska bli gardin till hallen. Tanken är att hall och sovrum ska gå i samma färger på väggar och golv så man känner att det är en helhet. Den idén tror jag på.
IMG_20170601_184302Så ser det nya tyget ut, jättefint är det och tar igen färgerna på väggarna och golvet.

Imorgon bär det iväg norrut igen. Då blir det uppvaktning av en nyutexaminerad socionom. Ser fram emot det! Sköt om er, oavsett väder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.