Börja golfa?

Idag började jag jobba hårt redan från morgonsidan. Beväpnad med tigersåg, sekatör, trimmer och hörselskydd plus handskar, långärmat och stövlar gav jag mig ut för att ”avverka” sly och buskar på andra sidan vägen. Det är nämligen så att vägen går över vår tomt. Det är en väg som bara är till för oss boende längs vägen och de lantbrukare som behöver färdas där för att komma till sina ägor (de lantbrukare vars mark vi köpt och byggt våra stugor på). Det ska alltså inte vara någon trafik längs vägen, men det är det ju, man genar. Vad kan man göra för att förhindra det? Någon som vet?

I alla fall så har vi inte gjort något åt tomten på andra sidan vägen, men nu var det dags. Jag sågade, kapade, släpade och det kändes riktigt bra. Till råga på allt så hittade jag två bestånd med praktlysingar bakom allt skräp som vuxit upp. Ett rejält arbetspass blev det.

När vi så åkte iväg för att handla lite på Bolist och låna böcker på biblioteket så slog det mig, vad gör vi av våra liv? Varför jobbar vi ständigt? Jag ställde frågan till Livskamraten som svarade -Ja, vad vill du göra istället?

Just då åkte vi förbi Öjebystrands golfbana och jag tittade på ett gäng damer, komplett med golfbilar, korta kjolar, sådan där ”keps” som är så vanliga bland golfare och sade -vi kan ju spela golf.

Därpå skrattade vi båda gott och fortsatte. Vi är nog sådana arbetsmyror som alltid ska hålla på i vår egen takt, vi hinner ju även roa oss och koppla av
IMG_20170726_115332Jag undrar vad detta är för blomma, jag köpte den på Simons trädgård men det satt ingen namnlapp på och jag glömde att fråga, trevlig färg tycker jag.

IMG_20170726_115513Jag tog med en planta Stjärnflocka hemifrån och den har nu rotat sig och börjat blomma. Tänk vilken skönhet.

4 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Golf.. verkar så himla tråkigt alltså.. men min man har spelat golf i många år innan vi träffades och han påstår att det är ”jättekul”
    Haha.. det tror jag inte ett dugg på så jag kommer nog aldrig ens att prova 😀

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag har provat och tyckte att det var kul MEN det tar så mycket tid…………. Vill man verkligen ägna så mycket tid åt att slå på en liten boll……….. nej tack. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.