Söndag igen…

Veckorna bara rusar iväg. Idag har det känts som höst, lite svala vindar, lite halvmulet. Men vi tog vår fina hyrbil och gled iväg till fiskeläget Skatan och köpte rökta räkor och romsås. Middagen kunde vi sedan avnjuta i kvällssolen under pergolan, varmt, skönt och underbart gott. Inte dumt. Jag var över och tittade på grannens växthus, nytt för i år och kunde konstatera att han har fått full pott. Allting växer så det knakar. Ja, han suckade nästan desperat, -det är för mycket. Jag har lagt in gurka och igår gjorde jag 4 kg bostongurka, det är alldeles för mycket; passning och vattning.

Även en annan granne som haft växthus i två somrar klagade att det blir för mycket att passa. Så jag kommer aldrig att skaffa ett växthus, punkt och slut. Men däremot ska jag bygga ett litet växtskåp nästa vår. Med kompost undertill. Mycket finurligt tror jag att det blir. Så här ser vår gurka ut.
IMG_20170813_165543Jag skriver gurka i singularis för det är precis vad det är. En gurka har mognat och ett par stycken till är på väg. Få se om de hinner mogna innan det blir för kallt. Det är därför jag vill ha ett växtskåp, bara för ett par gurkor och några tomater, inte alls så mycket.

Jag läser i tidningen att det är 30 år sedan filmen ”Dirty Dancing” hade premiär och allt vad man kan läsa in i den; flickans revolt mot sin pappa, den erfarne mannen som aldrig uppträder aggressivt eller tar första steget, som visar sina känslor öppet, filmen handlar inte om dans utan den handlar om SEX – dans kvinnor med män, kvinnor med kvinnor etc, den lurade flickan som hamnar i händerna på en försupen abortör. Milda makter och här har jag bara gillat den för att den är så mysigt romantisk och sexig. En annan film som man gärna kan se om ett par gånger är Mamma Mia, vilken fenomenal skådis Meryl Streep är, vilka sånger, vilken humor och värme.

Medan jag tittat på den har jag strippat en gammal taburett som fanns i stugan. Gissa om jag ångrade mig när jag började ta bort tyget. Jag har aldrig sett maken till tätt spikade nubb! Jag har kämpat i två kvällar och nu är den ”naken” ända in på skumgummit.
IMG_20170813_192630Tack och lov att jag fått bort allt. Nu ska jag klä om den och hoppas hinna det färdigt före fredag då vi ska ha fest här. Det blir ju en sittplats extra och det kan behövas. Troligen blir det kräftor och så kan jag göra laxpaj och västerbottensostpaj i förväg, så kan man ta det lugnt under middagen. Ja, så får det bli. Nu tänker jag göra en tidig kväll och läsa färdigt boken jag håller på med. God natt önskar jag er alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.