Solig lördag, jiiipppiiii!

Igår hade vi vår 70-års överraskningsfest. Vår granne som målar så  vackra tavlor hade erbjudit sig att göra två smörgåstårtor och det säger jag bara: vilka tårtor! Det ska tydligen vara en konstnär för att få till något så vackert.
IMG_20171013_184352Han hade gjort två stycken som liknade varandra, oerhört fina och väldigt gott! Som vanligt hade vi jättetrevligt och 70-åringen blev glatt överraskad av att vi uppvaktade henne. Både hon och hennes man är människor som inte tycker att de förtjänar något, ingen uppvaktning, inget ståhej kring deras personer. Men det får de vänja sig vid nu när de kommit in i vår ”inner circle”.

Idag har solen strålat från en klarblå himmel. Vi har både promenerat och druckit kaffe ute och bara njutit av värmen och solen. Dessutom har jag burit ved. Två IKEA-påsar som ska släpas nerifrån stranden, uppför de 20 trappstegen och vidare in i förrådet. Efter att ha gått 5 vändor så är det alltså 100 trappsteg och det känns! Så ska ju den kluvna veden staplas också och däremellan så har jag burit de stora, icke kluvna klabbarna fram till avsatsen framför trappan. Jag vill inte ens tänka på när de ska börja släpas uppför trappan…….

Men nu är jag trött, gårdagens fest och dagens arbete i strålande sol har gjort sin verkan. Soffan känns väldigt lockande…ingen middag behöver lagas för vi har en stor bit smörgåstårta kvar, enkelt och så gott. Ja, jag känner soffans dragningskraft, jag måste lägga mig och läsa en stund under travet.

Önskar er alla en trevlig lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.