Gelé och lite annat

Idag har det blåst, riktiga höstvindar som gör att jag är tacksam att jag kämpade med att få ordning på all ved som låg nere vid stranden. Idag vill man överhuvudtaget inte vara ute. Jag valde att tillbringa hela förmiddagen hos grannarna, gick bara från hus till hus och umgicks. Så kan man också göra ibland. Sedan kom Livskamraten hem och då gick vi ner i källaren och byggde isolerade ramar att sätta in i källardörrarna, dessa gamla fängelsedörrar som släpper in så mycket av nordanvinden. Direkt när vi satte dit ena ramen så kändes det att det blev betydligt lugnare inne i källaren. Med de isolerade innerdörrarna så ska det bli lättare att hålla källaren frostfri.

Jag hade tänkt att plocka in rönnbär och lägga i frysen för att kunna göra gelé, men ville inte gå ut i blåsten. Nu hoppas jag att det blir lugnare i morgon så jag kan plocka in en del. Jag vill så gärna göra gelé för det är så gott. Jag tänkte mig att göra en stor tjälknöl med rönnbärsgelé till nästa familjemiddag, när den nu blir. De närmaste fem veckorna kommer vi alla att vara spridda på olika håll, suck.

I morgon kommer morbror Gustafs dödsannons- och runa i tidningen. Det är märkligt vad jag har längtat efter att få ringa till honom dessa dagar efter hans bortgång. Jag har kunnat ringa honom varje dag tidigare, men det har jag ju inte gjort. Men nu vill jag…

Snart åker vi hem igen och på fredag kommer sonens papegoja till oss. Han ska bo med oss i tre, eller fyra, veckor. Hoppas det går bra. Han är ju rolig att umgås med, men vi är nog inte lika duktiga på att socialisera med honom som han är van vid hemifrån. Men det får han finna sig i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.