”vad fan får jag för pengarna?”

Tala om att en människa kan göra bort sig när h*n hamnar i trängt läge. Det var rentav pinsamt att se intervjun med Svenskt Näringslivs ordförande som frågade sig:  ”vad fan får jag för pengarna?” när det kom fram att han undviker skatt genom ett speciellt upplägg på Malta. Det är faktiskt en hel del som han får för sina skattepengar i Sverige. Han får lika mycket som var och en av oss andra. Jag är helt övertygad om att han dessutom har särskild sjukförsäkring så han hamnar på privatsjukhus och får omedelbar hjälp vid behov. Inga sjukvårdsköer för honom, eller hans familj, det är jag helt övertygad om. Fy sjutton, vad han gjorde bort sig.

Men en sak som störde mig var när han uttryckte något om att han betalar minsann skatt så det skulle räcka för 1000 arbetare. Ja, so what? Han tjänar ju också pengar som skulle räcka till ett rejält antal arbetarlöner. Det är när man tänker på det som man funderar över varför man måste spara sina pengar i skatteparadis. Egentligen borde det vara vi arbetare som får spara pengar på det viset. Han har ju pengar ändå så det räcker, och blir över. Är det hans ättlingar som ska sätta sprätt på pengarna?

Vad var det Hamlet sade? ”Något är ruttet i konungadömet Danmark”. Jag skulle nog vilja säga att mycket är ruttet i konungadömet Sverige. Stora klasskillnader som bara verkar öka, ökad rasism, hårdare brottslighet (mer vapen) och trakasserier överallt i samhället.

Ändå finns så mycket fint. Vi som ser det fina, håll fast vid det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.