Andra advent

Så har det mesta av snön försvunnit igen.Jag julpyntar men på något sätt med mindre glädje än tidigare. Julkorten har plockats fram, borde skriva på dem, men blev så ledsen när jag plockade fram adressboken att jag lade bort korten igen. Listan i adressboken blir mindre och mindre, det senaste namnet att stryka var nu morbror Gustaf och det känns i hjärtat. Hur många julkort från honom / till honom har svävat genom luften genom åren med hjälp av posten? Han var nog den siste att skicka påskkort också, en fin tradition som väl inte finns längre.

Idag kommer det hälsningar via Internet. Mycket uppskattat, men jag saknar ändå de fysiska hälsningarna. Där jag visste att skrivaren hade suttit och verkligen tänkt på mig, när han / hon skrev adressen. Kort som jag kunde sticka fast runt spegeln så att ramen blev alldeles full av fina bilder. När jag sedan plockade ned dem så tittade jag på dem igen och då blev det ju automatiskt så att jag tänkte på avsändaren. Suck, känner mig som 100 år idag.

Men det är bara att borsta bort dammet och ta tag i dagen, den andra advent. I eftermiddag blir det adventsmiddag, sannolikt blir den ganska snabb, den ska hinnas med mellan innebandy-cup och gradering i jiujitsu, men vi får i alla fall samla delar av familjen. Skinka ska ätas, ljusen ska tändas och en rimmad vers ska sägas (undrar vem det blir som säger något denna gång). Ibland vill jag bara skippa alla traditioner, men ibland behöver jag dem som ett stöd för att hålla ihop familjen. Det blir allt svårare och svårare dock att kunna samla alla, alltid har någon något annat för sig.

Nog gnällt, ska snart åka iväg och dricka kaffe med äldre anhörig, sedan blir det till att duka och förbereda för middagen. Sedan ska jag hjälpa (se till att) inneboende N:2 får iväg sina jobbansökningar. Kvällen ska avslutas med stickningen framför TVn, antingen fortsätter jag med sockarna eller så stickar jag ett mobilfodral åt lilla L (hysch, blir det bra så får det bli en julklapp). Antal inköpta julklappar: 0. Hjälp……….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.