Det nya livet

Ja, så är vi hemma igen. I vårt enda hem, SpanskaVillan. Det har varit jobbiga dagar här på slutet. De möbler som vi inte tagit med oss hit har vi skänkt bort. Så nu är våra ägodelar spridda runtom i Holmsund och Obbola…… Det känns bra, roligt om någon kan använda det vi inte längre ska ha kvar. När vi blev av med sängarna förra tisdagen så blev det lite jobbigt förstås. Då var det bara att lämna huset över nätterna och flytta in på Västerbacken. Jobba, duscha, ut och äta middag och sedan somna helt utmattade. Det har varit vårt liv nu ett par dagar.

Men igår lämnade vi från oss nycklarna och sedan bar det iväg hit ned. Här möttes vi av strålande sol, ett fullpackat hus där allt vi tagit hit stod instuvat överallt, suck och högt vatten. Vi har ingen strandtomt just nu.
20180502_172241 (1)
Trappan ned till den lilla altanen (skymtar längst till vänster på bilden) är inte åtkomlig om man inte har sjöstövlarna på sig. Den lilla stentrappan ned till stranden ligger helt under vattnet.

20180502_172246Från gäststugan kan man nu hoppa ner rakt i vattnet, tur den ligger på en stor sten. Stiger vattnet mera så kommer vi att få vårt bubbelbadkar fyllt med vatten vare sig vi vill eller inte.

Nåja, det finns alltid de som har det värre. Grannens hus ligger på samma nivå som sjön och han mäter oroligt vattenståndet varje morgon, Stiger sjön mera så  är det risk att det nya växthuset försvinner och sedan kan vattnet börja leta sig in i själva huset……….. Vi håller tummarna för att det inte ska gå så illa.

4 kommentarer

  1. Monica Nordlund

    Hej, och hoppas att det ”nya” livet känns bra, trots vatten in på knutarna. Nu börjar ett nytt kapitel
    i era liv, Lycka till!! Och Kram PS ”våran” älv är också större än vad vi sett den under vår tid som boende i dess närhet

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Hej, jag hoppas också att det blir bra. Jag vet ju redan att jag kommer att sakna närheten till barnbarnen, men jag vet ju att det är många som har det så…….Tre av våra grannar är bara någon decimeter från att få in vattnet nu, inte kul……. Kram

  2. Helena Nilsson Springare

    Nu blir det mer tid över när ni ”bara” har ett boende 🙂
    Mer tid för mys i solen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.