Nära ögat….

Igår skulle vi köra iväg den stora släpvagnen med grejor att förvara hos en av våra kära bönder som har en stor bod. Vi hjälptes åt att vända släpet, haka fast den på bilen och Livskamraten körde iväg. Jag skulle gå ned till stugan men kastade en blick bakåt och …… till min fasa har jag släpvagnen alldeles bakom mig. Vi hade inte hakat fast den ordentligt så den gled bakåt. Jag gjorde en halv saltomortal och höll emot av alla krafter. Som tur var fick jag stopp på den innan den rullade över mig och nerför slänten……………. Så det kan gå. Lite skärrad blev jag allt men enda skadan blev en liten vridning i fotleden som alltså varit lite öm idag.

Ibland vill det sig inte riktigt. Vi satte också upp vår stora TV som vi haft med hemifrån och skulle ställa in den på Viasat. Icke sa Nicke, inga kanaler hittades. Vi förstår ju att vi gjorde något fel, men VAD???? Bort med den stora TVn och fram med den lite mindre som vi också tagit hemifrån. Inte sjutton fick vi in någon bild. Vi kämpade och kämpade men till slut gav vi upp och nu är det den minsta TVn som visar hockeyn.

Vattnet kryper högre och högre och för tre av våga grannar är läget bekymmersamt nu. Vi kan väl känna oss lugna här högst uppe på slänten, men lite märkligt är det att se bryggan, trallen och båten ligga under vattenytan. Vi har dock förankrat dem så de ska inte flyta iväg i alla fall. Vad kan man säga? Mot naturens makter är man hjälplös.

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Men Fy vad obehagligt.. en släpvagn på vift är inte att leka med.
    En släkting till min man tappade en husvagn i en rondellen en gång. Ingen kom till skada men det hade ju kunnat sluta illa. Jag måste alltid dubbelkolla och trippelkolla när jag ska köra med släp haha..

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag blev lite chockad….. imorgon ska jag köra den tillbaka till grannen vi lånat den av. Gissa om jag ska kolla att den sitter fast…………….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.