Vilken vecka….

Alltså denna vecka… jag har varit till läkaren, på styrketräning, på fotvård och till hårfrissan.

Styrketräningen var jättebra, längtar till nästa gång.

Läkarbesöket…… nja, jag gick dit för min inflammerade lilltå, men hade också med mig brevet om min benskörhet. Min första tanke var: ”men visst måste läkaren vara äldre än mig, jag kan inte vara äldre än han, jag menar, jag är ju ålderspensionär nu.” Hur det nu var med det så tittade han på min tå och konstaterade att ”japp, den är inflammerad, jag skriver ut penicillin. Hoppas det inte blir kroniskt.” På min fråga om varför det blivit så blev svaret att jag ”nog haft sandaler som tryckt på tån”. Jag använder inte sandaler, vilket jag påpekade, men är, och har alltid varit, noga med att använda fotriktiga skor, men han hade inte mer svar att ge. Istället försvann han ut och skulle se om han kunde låna mig en bok om ”sådana här tår”. När han äntligen kom tillbaka så var det utan bok, men med ett plåster som jag kunde använda för att skapa en andra hud och skydda tån.

Jag gick raka vägen till Apoteket och där upptäcktes att han skrivit fel dosering på penicillinet. Farmaceuten försökte ringa läkaren, men kom tillbaka och menade att jag fick vara snäll och gå tillbaka till Vårdcentralen och prata med dem om doseringen. Samtidigt skulle jag då påminna om att han missat skriva ut övrig medicin som jag skulle ta. OK, jag gick tillbaka, väntade en stund och fick sedan beskedet att läkaren skulle ringa upp mig efter nästa patient.

Där satt jag i bilen i 20 minuter innan han ringde upp mig och då blev han lite förtörnad: ”jag har skrivit ut penicillin för 10 dagar, det är 30 tabletter, då kunde väl farmaceuten förstå att det skulle vara 3 tabletter om dag, men OK, jag ska ändra doseringen.” När det gällde tabletten han inte skrivit ut så skulle han lägga till den också. Han frågade ”stavas den med ”r” före ”t”……..

När det gällde min benskörhet och min fråga om hur grav den var så menade han att jag ”skulle inte ta i för mycket”. Vad??? betyder det. Jag bad honom inte förtydliga utan ska skaffa information från annat håll. Den läkaren kände jag inte direkt något förtroende för….. hoppas han gått i pension innan jag ska tillbaka nästa gång.

Fotvården då? Underbart skönt, även om hon tyckte att jag hade väldigt välskötta fötter. Då blev jag ju tvungen att berätta att jag varit till läkaren dagen innan och alltså tagit ett fotbad och skött om fötterna före det. Hon var en väldigt trevlig person och var så vacker. Det var en njutning att sitta och titta på henne. Hon berättade att när hon gick utbildningen så hade hon föreställt sig att 90 % av kunderna skulle vara kvinnor och var väldigt förvånad över att det var tvärtom. De flesta av hennes kunder var ju män. Jag kan förstå varför……

Sist, men inte minst, besöket hos frisören. Jag ville ha slingor denna gång och det har jag ju gjort förut med folie och allt. Men hon penslade över hela håret med något och sedan satte vi oss och drack kaffe. När vi då pratade så kom det fram att hennes svarta lockar egentligen var grå, hon visade kort på dottern som hon också färgade bort de gråa stråna och hon pratade om mina gråa strån som nu skulle bort. Men jag gillar ju faktiskt att jag börjar bli gråhårig……. Sedan gjorde vi ett avbrott i kaffedrickandet och hon satte lite mer färg lite här och där. Det såg lite lustigt ut med tofsar stående rakt ut från huvudet så när hon gick ut och rökte så tog jag en selfie och skickade till mitt äldsta barnbarn med kommentaren: ”jag tror att frisörskan blivit tokig”. Till svar fick jag ”HAHAHAHAHA”.

Så sköljde vi ur all färg och jag kunde konstatera ”håret är orange med ljusare slingor i”. HJÄLP!!! Frisören erbjöd sig att göra fler slingor om jag tyckte att det var för lite, men jag hade inte tid att sitta där utan ville bara hem och tvätta håret så fort som möjligt. Men Livskamraten, den lojale människan” tyckte att det såg bra ut så jag gjorde ingenting i går kväll. Jag gjorde alltså ingenting utan vi tog en lugn och trevlig kväll. Eftersom vi ska ha middagsfrämmande i kväll så hade jag köpt godis. Kunde inte låta bli att ta några och helt plötsligt, kände jag att något hände….. I godisbiten satt den fina tand som jag ägnat så många timmar åt att få på Tandläkarhögskolan……………

Så nu sitter jag här, med inflammerad lilltå, med benskörhet, med orange hår och glugg i munnen………… håller jag på att rasa ihop……………….

RIDÅ!

6 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Men Åh.. all sån där otur i vardagen tycks alltid komma samtidigt.. men vad gäller håret kan du väl åberopa halloween?? 😀 Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Ojoj, det var inte bara ett, men man ska väl prövas med både det ena och det andra…(fast visst hade man helst av allt ha sluppit prövningar). Undrar just vad den där uppe tänkte, då han satte på oss dessa tänder, hade det inte varit lika bra att ha en radda, rakt av, uppe och nere, inga mellanrum och annat trams. Eller som hajarna, tappa en och en ny kommer. //Kram

  • grandmother (inläggsförfattare)

   Det där med hajarna var en bra idé, inga hål att laga, inga rotfyllnader bara ….. ny tand. Du kan väl lägga fram det förslaget till han som bestämmer. Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.