SD och Solstollarna

Är det någon som minns Solstollarna? Ett barnprogram som gick på 1980-talet.  Programmet handlade om direktör Knegoff som ägde ett slags café med benäget bistånd av sin sekreterare Ulla-Bella. Det sitter som fastklistrat i minnet när Knegoff svarade i telefon:  888, Ulla-Bella min sekreterare. Ja, han arbetade som sekreterare åt sig själv. Låter det bekant?

solstolle
Direktör Knegoff som sin sekreterare Ulla-Bella, bilden hittad här: 

Jag undrar om det är det programmet gruppledaren för Sverigedemokraterna i Stockholm, Peter Wallmark, såg framför sig när han anställde sig själv som sin egen sekreterare? Svarar han också så i telefon; Ulla-Bella, min sekreterare?

Jag undrar förstås också om det är möjligt att inneha två heltidsarbeten? Jag menar, hur långa arbetsdagar har han om han arbetar 8 tim som gruppledare och 8 tim som sekreterare åt sig själv? Är det tillåtet att arbeta 16 timmar om dagen? Den långa arbetsdagen kan förstås vara en av anledningarna till en del tankar hos SD. Man blir ju lite blurrig i huvudet om man inte får vila och sova tillräckligt, det vet vi ju lite till mans.

Mycket är märkligt här i världen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.