Stackars influencers…..

Tänk så många nya ord som dyker upp i vårt svenska språk, exempelvis ”influencers”. Människor som inte gjort ett skapande grand här i livet utom att synas i TV och på sociala medier. Som tjänar miljoner kronor, som gråter ut i tidningarna, som talar om all press de utsätts för som orsakar utbrändhet, de vågar knappt gå ut, anorexia, bulemi etc. etc. Hur kan det komma sig? Varför är så många människor intresserade av dessa pseudo-karaktärer? Jag förstår ingenting alls. Jag älskar Internet och allt det roliga som man kan hitta där, men de som lever på sociala medier? Jag gillar spännande, roliga, komiska program på TV, men reality-såpor? Stort NO, NO, NO eller för att hålla sig till svenskan NEJ, NEJ, NEJ.

Kan vi inte influeras av arbetsamma undersköterskor istället? Som trots att de är trötta efter dagens slut ändå går ut och sjunger i kör, spelar fotboll, you name it. Vi som sliter och släpar och faktiskt håller samhället igång.

 

Fram för oss, vanliga ovanliga människor. Är vi en utdöende art?

4 kommentarer

 1. Petter

  Influensers lever i en fantasivärld och spottar ur sig smörja utan fakta och kunskap, snevridna verkligheter de hittat på nätet och tror på.

  • grandmother (inläggsförfattare)

   I varje fall så lever de i en annan värld än oss andra känns det som.

 2. Inga-Britt Gustavsson

  Så himla bra skrivet !!
  Håller med på alla punkter !! Dessutom roligt .Ha ha ha !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.