Blir det mer sommar tro?

Vad hände med sommaren? Med de varma dagarna, med de sköna badstunderna? Det är lite för kallt, för höstlikt redan nu. Jag vill ha tillbaka värmen. Det har pratats så mycket om klimathot, om att dra ned på flygresorna att jag blir lite överraskad av att så många bokar utlandsresor, med flyg, så fort det varit lite sämre väder. Men nåja, jag kan väl förstå den som bara har några veckors ledighet att man vill säkra lite sol och värme. Vi hemmajobbare har ju möjlighet att ta tillvara varje varm dag när den än dyker upp.

Idag åkte vi granntanter på en liten shoppingrunda. Jag lyckades hitta två gratissaker – ett fint fat i nysilver och några fina små miniatyrer, dessutom köpte jag en bricka med marint motiv som enligt prislappen kostade 30 kr, men jag behövde bara betala 10 kr. Bästa fyndet blev i alla fall en röllakansmatta för 65 kr,
matta
Den var fin tycker jag och kommer att pryda golvet i vårt gästhus.

Det har börjat blomma bra i vår slänt och nu håller jag på att bygga på andra sidan trappan också. Där ska det bli plats för de nya rosorna från Österlen. Idag fick jag bra hjälp av ett barnbarn att bygga, allt går så mycket lättare när man är två.
slänt2Jag gillar sommaren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.