Mycket gjort

I morgon är det visning på en av stugorna här längs sjön. Det är bara den andra stugan som säljs här, den första var vår, för 10 år sedan. Det ska bli spännande att se hur det går, om det blir budgivning, om det blir en barnfamilj eller om det blir ”gamlingar” som vi övriga här. En sak är säker och det är att läget är i det närmaste oslagbart, så nära vatten  och så stor tomt.

Vi får ju främmande imorgon så vi har skyndat oss att göra färdigt en del här ute i slänten,

kafe1
kafe2

Vi har exempelvis skapat en liten fikahörna ovanpå locket till vårt bubbelbad. Vi använder ändå inte karet så det kändes bra att sätta räcke runt och möblera upp det lite. Egentligen skulle jag vilja ha en typ av hängmatta här, ni vet en sådan som sitter fäst i en ställning. Skulle vara mysigt att ligga där och läsa.

kafe3

Jag fortsätter med att bygga terrasser i slänten. Här har jag planterat några nya rosor från Österlen, hoppas de tar sig. Sedan ska det bli ytterligare en planteringslåda för sparris och den lådan ska förbindas med den andra genom en smal trappa. Man måste ju komma åt att sköta om det som finns i rabatterna.

kafe4

På andra sidan av den stora trappan växer det så det knakar i lådorna. Här finns jordgubbarna som skickar ut sina revor, ser bra ut. Några utrensade tomatplantor har satt fart och växer för fullt. Rosen Polstjärnan har satt fart och vi måste nog skaffa ett ordentligt växtstöd till den.

kafe5

Detta är den första planteringslådan jag gjorde för några år sedan. Det är min älskade ros Snow Pavement som även går under namnet Snow Owl. Det tog några år för den att riktigt komma igång men nu har den tydligen acklimatiserat sig och växer ordentligt. Något år tyckte jag tydligen att det såg väldigt tomt ut i lådan så jag satte dit två Terese Bugnet, men de får jag nog flytta på till våren för de har svårt att rymmas. När jag byggde denna låda så kallade jag stället för Rosengård. Det har inte riktigt gjort skäl för sitt namn men nu så…….

Visst njuter ni av solen och värmen, mina vänner. Något av det bästa som finns är väl när man kan välja att sätta sig i skuggan av ett parasoll eller träd, och det är ändå underbart skönt. Ta hand om varandra, kram.

4 kommentarer

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Kan inte leva utan växter! När vi flyttade hit så sade jag att här skulle det inte bli några planteringar men….. de blir fler och fler…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.