Förberedelser

Dagen har ägnats lite åt att förbereda inför morgondagen. Först ska mina tanter från Läsecirkeln komma hit och dricka kaffe. Alltså har jag städat i uterummet och vardagsrummet (i händelse av regn). Sedan har jag gjort en cheesecake och plockat in massor av underbara hallon att lägga på den.

Vidare så har jag funderat lite över hur jag ska placera de fyra små som kommer imorgon. Två 11-åringar och två 9-åringar plus sonen själv förstås. Hoppas bara att det blir vackert väder medan de små är här. Kan de bara bada så brukar det mesta lösa sig.

Fotat lite blommor har jag också gjort. Jag är så glad att mina kanadensiska rosor från Österlen äntligen verkar ha rotat sig och att det doftar ljuvligt under vackra dagar. Det börjar äntligen bli lite Rosengård.
blommab

Vidare så blommar mina afrikanska liljor på det mest bedårande sätt.
blommac

Även i en av de nya lådorna börjar det se fullt ut.
blommaa
Det enda som saknas är fjärilarna och massor med humlor. Några humlor surrar runt och visst, ett par fjärilar svischar förbi, men alldeles för få. Jag vill ha många, massor, det är ju därför jag bara planterat blommor som de tycker om.

Idag har jag också varit över till en av grannarna och tagit plantor av praktlysing, en iris och en rosa syren. De sitter nu tillfälligt planterade i en av mina nya lådor och förhoppningsvis ska jag kunna sätta ut dem på deras rätta ställen till våren. Vad vore livet utan blommor? utan vänner? utan kärlek? Ingenting.