Bytt är bytt

”Bytt är bytt” är ett trevligt program men ibland kan man inte låta bli att förundras över de ting som värderas till 500.000 kr. Ta gårdagens program till exempel, ett foto av Keith Rickards som finns i 20 exemplar, är det verkligen värt en halv miljon kronor? Absolut inte i mina ögon. Hur mycket pengar har människor egentligen som kan lägga så mycket pengar på ett foto av artist. Bra foto utan tvekan men ändå….

Jag har en del fina fotografier, kom och köp. Lägg upp en halv miljon så får du negativen också. Nej, skämt åsido, märkligt att folk, en del, kan lägga sina pengar på sådant. Apropå TV-program, såg ni programmet om paret som byggt upp en hel ö, flera småöar, långt uppe i Kanadas utmarker? Så fascinerande, att bygga egna små öar med växthus, trädgård, ateljé, ja hur mycket som helst och att måla det i blått och rosa, allt med en konstnärlig touch. Paret hade bott så i 25 år, tala om att ha valt en annorlunda livsstil!

Varför är man inte en djärv människa som bygger eget boende i vildmarken, som har hittat en egen nisch, som lever sitt eget liv. Istället kämpar man på här med blommor, dansa Linedance, måla på porslin….. Igår började jag förresten skissa på ett nytt motiv, en husbil av alla motiv som finns. Vi är ju tre grannar som alla har husbil och jag tänkte måla en skål åt oss var med en husbil på, bara på skoj. Man har inte roligare än man gör sig….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.