Rymde ett tag

Det blev en annorlunda dag igår. Ja, annorlunda eftersom den skiljde sig från vad vi normalt brukar göra i dessa dagar. Vi drog iväg till Birsta (törs jag skriva det, en del blir så upprörda över att vi äldre är ute och rör på oss), vi var på Bauhaus, på IKEA, på Jula och slutligen på Systemet. En riktig heldag med shopping alltså. Men vi höll avståndet och det var inte speciellt mycket folk ute. Men nu känner jag mig orolig i alla fall och inväntar de kommande dagarna med lite bävan. Efter varje besök så tvättade vi händer och handtaget på bildörren med våtservetter. Så underligt livet har blivit.

Men idag ska vi vara hemma, solen strålar men vi ska gå ned i källaren och jobba. Det är nämligen det som vi gjort de senaste veckorna. Vi har kämpat på i källaren och nu har vi en bastu och ett blom- reningsrum. I reningsrummet finns ett filteraggregat som renar gråvattnet före det släpps ut i en stenkista. Blomrumsdelen av rummet är gjort för att jag ska ha någonstans att vinterförvara mina växter. Jag ska lägga ut några bilder på hur det börjar se ut lite längre fram.

Idag väntar vi på en transport med en förrådsdörr till vår gäststuga. Det är alltid något av ett äventyr att se hur det går med långtradarlasterna för vår väg är smal och är det fel chaufför så får vi hämta lasten i början av vägen. Är det ”rätt” chaufför så går allt bra. Vi har beställt tre omgångar med virke från Byggmax och samme chaufför har kört varje gång. Perfekt, inga klagomål, levererat till lastpallen vi har uppe vid vägen. Det är killen som kan hantera ”stora maskiner”

Det kändes väldigt skönt att inte gå ned och jobba igår. Dagarna blir väldigt monotona; ned och börja jobba, upp och äta fil-lunch, ned och jobba, eftermiddagskaffe kl 14.30, ned och jobba, upp och fixa middag för att avsluta kvällen framför TVn. Tur vi har både Canal Digital och Netflix. Därefter blir det sängen ganska tidigt, Livskamraten somnar som vanligt direkt och jag tittar på ”Sorjonen” på Netflix. Alarmet ringer 08.30 och så blir det samma visa igen och igen och igen…..

Undantaget på Valborgsafton, då träffades vi, 12 grannar som samtliga håller sig isolerade i vanliga fall. Vi samlades nere på badstranden, höll avståndet 2 m mellan varje medhavd stol, grillade korv och pratade, oj så vi pratade! Det blev en underbar kväll. Vi behövde alla den sociala gemenskapen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.