Denna vårvinter – arbete och åter arbete

Tidigt i vintras så började jag arbeta på den planerade bastun i källaren. Då såg väggarna ut som på bilden i hela källaren. Knutte, mannen som byggt vårt hus med sina egna händer, var över 70 år när han började gräva ut källaren så man får väl förstå att han inte brydde sig om att mura så ordentligt. Det var alltså ingen höjdare att vara därnere utan det var snarare ett ställe man skyndade sig snabbt upp ifrån. Men nu skulle det bli en bastu med dusch och då vill man ju gärna trivas med att gå dit. Så jag började med att fylla igen alla glipor och sedan putsa väggarna. Det tog sin lilla tid kan man säga. Sedan vitmålades väggarna två gånger. Jag tog en väggbit i taget och målade också taket en bit ut från väggen. En liten psykologisk lösning för min del – att kunna tänka: åh, så bra, nu har jag gjort den här biten klar. Tänk vad man kan lura sig själv.

Så var det duschutrymmet…. jag kan inte påstå att väggarna var speciellt släta så jag kom på världens smartaste idé (tyckte jag då). Iväg ut och handla gamla tallrikar, krossa dem och sätta upp helt oregelbundet på väggen. Det borde väl gå bra.  Ack, ack, ack, vad jag bedrog mig. Det visade sig att man kunde inte bara krossa tallrikarna utan man var tvungen att nypa sönder dem med tång för att få någorlunda passande bitar. – Nyp, nyp, nyp, porslinsbitar överallt trots att jag försökte lägga en handduk över tallriken när jag skulle nypa till. I samma veva gjorde Livskamraten illa sig, han fick en muskelbristning i höger arm så han fick serva med måltider medan jag satt nere i källaren och pusslade. Här har jag gjort en liten provbit.
Tro mig eller ej, jag satt därnere timme efter timme, förutom när jag var iväg och var barnvakt hos sonen, ont i högerarmen fick jag, frös om fötterna gjorde jag men till slut så var det ändå färdig. Det tog mig många, långa timmar innan det såg ut såhär.
Redan före väggen var klar så hade jag gjort förberett hängare och spegel, allt återvunnet. Gissa om jag var nöjd när jag kommit så långt. Jag känner hur less jag var, men jag var jättenöjd med resultatet. Sedan var det bara resten kvar; golvgjutning, bygga upp väggar, suck. Nu ska jag inte skriva mer för nu måste jag gå ner och fixa de allra sista panelbitarna. Så friskt mod och ner igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.