Ny dag

Yippiii, med ett glatt utrop hoppar jag ur sängen…… nej, telefonlarmet piper och jag överväger om jag ska stänga av larmet och bara dra täcket över huvudet och somna om. Men, plikten kallar, solen strålar så det är väl bäst att stiga upp. Ute ser det skönt ut men det går höga vågor på sjön och vinden blåser kallt, inte alls skönt. Tur att man har källaren att dra sig tillbaka till.

Går ner och börjar skrapa bort lite fog från det som ska bli min arbetsbänk i Blomrummet. Så här såg den ut före fogningen. Efter fogningen så ser jag att det är små smala ränder på de små mosaikbitarna. Dessa ränder måste petas med kniv för att få bort fogen.Så här såg det ut före fogningen. Nu är det en vit dimma över den blå mosaiken. Allt på bordet är ett hopplock av sådant som fanns hemma så jag får skylla mig själv som använde de små mosaikbitarna. Det får bli ett sådant där arbete som man håller på med en stund och sedan går man vidare och gör något annat en stund. För min del blev det att börja lägga trall i en gång från ytterdörrarna i källaren och framåt. Det kommer att bli bra. De två nya rummen har fått trall- respektive gjutet betonggolv så nu blir det mindre sand som följer med in varje gång man går ut och in. Vi har passat på och beställt material ”fri frakt 70+” från Byggmax. Snabb och behändig leverans direkt hit och eftersom vi inte behövt betala frakt så har vi ”sparat” ca 5.000 kr. Inte dumt.

Eftermiddagskaffet, som blivit i det närmaste heligt nu i Coronatider, intogs vid söderväggen. Perfekt, soligt och varmt, vi ser träden svaja i vinden och vi hör de mäktiga vågorna slå mot stranden, men vid söderväggen är det lugnt och stilla. Vi unnade oss en liten Baileys till kaffet och det smakade alldeles utmärkt. Man måste unna sig lite guldkant ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.