It´s raining men……

Nej, tyvärr, det regnar inte män, utan bara vatten. Grått, grått, grått. Min ”cousin”, den trevliga damen over there, skriver att det snöat hos dem idag (det måste väl vara under vår natt?) så vädret är tydligen ostadigt överallt. Jag som hade tänkt måla den mur som jag putsade igår. Det var med bävan jag gick ut i morse och tittade på muren. Skulle putsen sitta kvar eller hade den regnat bort? Men den ser bra ut så imorgon, eller övermorgon, kanske det går att måla.

Jag läser att det ”bara” varit fem dödsfall i corona det senaste dygnet. Håll tummarna för att det inte är någon ”eftersläpning” i rapporteringen utan att det är den faktiska siffran. Det kanske börjar vända. Vad jag skulle vilja veta är hur många människor som dör i snitt ett ”vanligt” dygn, utan corona. Många som gått bort har ju haft andra sjukdomar också och kanske skulle somnat in ändå? Det vet vi ju inte. Många människor runtom i vårt land har förlorat sina nära och kära och det styrker bara tankarna på att vi ska vara rädda om varandra.

I källaren fanns lite smått och gott som vi lagt undan i lådor men som jag nu packat upp. Bland annat fanns en hel del gamla verktyg som jag tycker är alldeles för fina för att gömma undan. Nu har jag tagit fram några verktyg och gjort en liten display på en av de nya väggarna.

Dessutom hittade jag både ett lagningskit för cyklar och en första förbandslåda som jag har plockat in i små tittskåp, bara för att det är roligt att ha kvar.

Man brukar säga att ”alla goda ting är tre” så nu ska jag göra iordning ett tittskåp med miniatyrer. En liten verkstad ska jag bygga upp, jag har samlat på mig en hel del småsaker under åren och nu ska de samlas ihop och plockas in i en låda. Jag behöver några fler verktyg samt har inga fler tittskåp så det kommer att dröja innan jag kan göra färdigt det. Tänk att lusten att hålla på med miniatyrer aldrig tar slut. Gamla människan, snart 67, och håller på med dockskåpsgrejor. Japp, det är jag det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.