”Utrikes te´ anschmark”

I morse tog jag kaffekoppen med mig ut på dagens arbetsmöte. Det är då vi går igenom vad vi ska göra under dagen. Oftast gör vi något helt annat än vi sagt att vi ska göra, men ett möte känns strukturerat och bra. Solen kom precis fram när jag satt mig i loungesoffan så jag blundade ett tag. Varm sol, tidigt morgonkaffe (kl 10), vågorna slog mot stranden och då kände jag; detta är samma känsla som när man åkt utomlands! Så enkelt är det alltså. Vi behöver inte sörja för att det inte blir någon utlandsresa, vi har ju allt vi behöver här. Det enda som saknas är den pressade apelsinjuicen, melonskivorna och lusten att ta ett tidigt morgondopp.

Det är precis som en äldre släkting sade en gång när han satt i solen hos mamma och pappa att ”det är som att va´utrikes te´anschmark”. Jag vet inte var han fick det uttrycket från, men det har fastnat i minnet. Man behöver inte åka så långt för att uppleva något nytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.