Livet

Vädret är som livet. Ibland är det lysande, färgstarkt, värmande. Ibland är det lite svalare, det kan dra en kall bris igenom en. Idag är en sådan lite kyligare dag. Det känns som att det är en dag då man ska ligga lågt, hålla sig inne och bara vänta tills den varma, ljuvliga känslan återkommer.

Men så blir det inte. Vi har gäster som är på väg så vi måste förbereda lite innan de dyker upp. Det är bara att kasta av sig ligga-och-dra-sig-koftan och sätta igång. Äggen är kokade, ostglassen väntar i frysen på att smyckas med kiwi och jordgubbar. Om en timme ungefär så är det dags att göra silltårtan färdig och sedan är det nog dags att sätta på kaffet.

Men jag har i alla fall varit ute och kollat in mina rosor. Nu ser det verkligen ut som en rosengård. Det är dags att planera för skylten som ska sättas bland rosorna. Rosengård fast jag tror att det blir Patio de la Rosa. Måste kolla med gästerna om det är korrekt att skriva så. Namnet måste ju matcha Calle del Lago. Är det SpanskaVillan så är det.

Den nya clematisen har börjat blomma.
Nu har jag försökt ljusa upp bilden för att blomman ska framträda tydligare, men det blev kanske för ljust.

Den  pryder sin plats vid muren i alla fall.
Min fina mur som jag fick lappa och laga efter stormen Dagmar. Den har hållit i alla fall och i år är den nyputsad och fin.
Både livet, och vädret, är nog ganska gott i alla fall, även om det är svalare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.