Mer höstkänsla

Idag har vi rensat ut bland alla tomburkar som legat i påsar i förrådet. Skönt bli av med dem! När vi kom hem gick jag ut och gjorde upp eld i vår skräptunna nere vid vattnet. Luften var helt stilla, vattnet var spegelblankt, sådana dagar är guld värda.

Det har varit lågvatten hela sommaren, men så lågt som det är nu, har det aldrig varit tidigare. I vanliga fall går vattnet ända fram till där det blir växtlighet och ibland går det ännu högre, ända fram till vår trappa. Det är nog säkrast att ägarna till båten kommer och drar upp den innan vattnet stiger. Nu har stillheten lagt sig över vårt hem. Livskamraten har besvärligt i nacken idag, det var längesedan han hade så, men nu är det dags. Han har alltså lagt sig i soffan, framför  TVn, slumrar ibland, tittar på något historiskt program ibland. Själv ska jag lägga av mig de rökluktande kläderna och smyga in i duschen. Hoppas jag inte väcker honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.