Checkar av jullistans kom-i-håg

Nu är julkorten skrivna och ska postas i morgon. Två paket är inslagna och ska också iväg i morgon. I det ena paketet ligger den lilla tavla jag broderat åt en mig närstående som nu ska flytta in i egen lägenhet. Om hon inte gillar den så får hon väl kasta bort den. Jag funderar på om jag inte skulle gjort stjärnan större och högre upp på sidan, ungefär som Polstjärnan som lyser över det första, egna, hemmet. Men försent, paketet är inslaget så det får vara.

När jag skrev julkorten så skrev jag också julbrev till ”mina” tanter i läsecirkeln. Fick till det riktigt bra med julmotiv och hälsningar, känner mig nöjd med det. Nästan alla julklappar är köpta, inte inslagna ännu men ligger och väntar på sitt julklappspapper och rosetter. Det tar jag en annan dag. Det är julpyntat färdigt, ska bara stryka den stora matbordsduken. Julblomma och amaryllis står fina i sina krukor. Idag fick jag en fruktkorg och en flaska vin av grannarna som jag släktforskat åt. Helt i onödan, jag älskar ju att släktforska, men jag blev väldigt varm om hjärtat av gåvan.

Nu har jag en del telefonsamtal till diverse vänner och släktingar att klara av, sedan är det nog faktiskt klart för julefrid. Vi ska beställa fler lammkorvar från vår lokale fårodlare, jättegoda, men maten för övrigt väntar vi med. Blir vi ensamma? Får vi besök? Ska vi åka bort? Det känns lite jobbigt att tänka på, vi måste ju ha övernattning hur det än blir och det är kanske inte så bra. Vi får se tiden an. Vädret fortsätter att bjuda på olika nyanser av grått. Det är ganska vackert det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.