Nya året började mycket bra

Vilken härlig, annorlunda nyårsafton vi hade. Lugnt och skönt här hemma, god laxmiddag, slappade i soffan, tog en Irish coffee, bara njöt av att finnas till. Kl 23 gick vi och placerade ut ljuslyktor och marschaller hela vägen från oss fram till grannens garage. Där höll de på och fyllde eldkorgarna och tog fram spritköket. Vi blev 11 stycken som träffades och alla var på ett utomordentligt humör. Snön lyste vit, marschallerna lyste vackert runtom oss. Mycket champagne hade vi med och en stor kittel med varmkorv. Finns det något godare än varmkorv och champagne utomhus i goda grannars sällskap? Lagom till nyårsslaget så skickade någon i byn upp raketer som lyste vidunderligt vackert mot den stjärnklara himlen. Perfekt är ordet jag letar efter. Sedan gick vi hem och tittade på sista perioden av Finland-Canada, tråkigt slut förstås så vi bestämde oss för att avstå från Sverige-USA-matchen kl 03. Sov underbart gott efter att ha sms:at med alla familjemedlemmar. Mår jättebra och ser fram emot detta nya år.

Jag avslutar med ett citat ur mammas brev till pappa, daterat den 20 september 1941. De hade träffats ett halvår tidigare när pappa var i Myrheden och vaktade ”tysktågen”. Pappa hade åkt hem till Holmsund och de skrev ett brev i veckan till varandra när han var hemma. Mamma skrev så här: ”Det är ett så underbart vackert väder i kväll. Jag kom just från Matmyr för en stund sedan. Himlen är mörkblå och ett flammande norrsken lyser upp då och då. Brasan sprakar i kakelugnen och det känns riktigt hemtrevligt.”

Den känslan vill jag förmedla till er inför detta nya år. Fortsätt att hålla avstånd, ta vara på det fina här i världen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.