Pandemi och restriktioner

Läser om demonstrationen mot pandemi-restriktioner. Är människor inte riktigt kloka? Sex poliser skadade! Ibland undrar jag vad vissa människor tänker med. Vad ville de egentligen med sin aktion? Fattar ingenting.

Visst är jag less på restriktionerna, men jag förstår varför de finns. Vissa detaljer, som detta med att man inte får sitta tillsammans om man vill gå ut och fika eller äta med sin partner, är helt oförståeligt men i övrigt: hålla avstånd, vara noggrann med hygienen, undvika trängsel, det förstår man. Detta med bättre handhygien borde vi dessutom försöka behålla när man ser hur andelen magsjuka och ”vanliga” influensor har minskat.

Ibland känns världen, d.v.s människorna i den, helt enkelt märkliga.

Nej, då är det roligare att sitta och titta på fåglarna vid vårt matställe här utanför fönstret. Nyss var det fullt med talgoxar men plötsligt skingrades alla. Den lilla hackspetten ville ha en munsbit och då lämnar alla över talgbollarna till honom. Han tar en bit, sätter sig i busken bredvid, då kommer talgoxarna tillbaka, hackspetten vill ha mer, alla talgoxar borta. Man kan sitta hur länge som helst och bara titta.

Men, nu ska jag ta och skriva av ett brev från pappa till mamma, sedan är det dags för skidskytte kl 12 och sedan blir det 5-milen. Detta idrottande tar knäcken på mig. Aldrig har jag väl följt alla lopp så intensivt, en effekt av Corona. Sköt om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.