Teknik att skratta åt

Igår lade jag in Viaplay-appen i TVn. Det kändes lite egendomligt men jag har ju Viaplay i surfplattan och har börjat se en serie som jag nu tyckte att vi skulle titta på tillsammans. Inga problem, appen installerades, jag öppnade upp den, hittade igen serien och sedan började tekniken ta över.

Serien hade inte svensk text. Jag visste inte hur man får fram den svenska texten så jag slog på mikrofonen. -Jag vill ha svensk text, sade jag. Javisst, svarade TVn och fram kom en hel del förslag på låtar med svensk text. -Jag vill ha svensk text på filmerna, provade jag att säga och TVn började spela en svensk melodi. Jag fortsatte att söka möjligheter att få fram svensk text allt medan TV-apparaten stod och spelade en liten svensk trudelutt. Till slut hittade jag en funktion där jag kunde välja svensk text, gjorde valet och provade att ta fram den aktuella serien.

Och ser man på, nu var det svensk text. MEN den svenska melodin fortsatte spela lika högt ändå. -Stäng av musiken, sade jag. – Okej, svarade TVn, men musiken fortsatte. -STÄNG AV MUSIKEN, sade jag igen. – ABSOLUT, svarade TV-apparaten men musiken fortsatte spela. -Sluta spela musik, försökte jag med men ingenting hjälpte. Den svarade lika glatt och vänligt på varje kommentar men musiken bara fortsatte.

Till slut stängde jag av TVn och slog igång den igen. Då var musiken borta och vi kunde se serien i lugn och ro. I dag har det bara behövts att någon sagt ABSOLUT för att vi skulle börja skratta. Tänk så märkligt. Det är svårt att hålla jämn takt med den nya tekniken, ibland måste man bara skratta.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.