Gissa vad?

I morgon är det helg! Igen!? Det är helg stup i kvarten känns det som. Dags att summera veckan som gått. Dagliga promenader nej. Lite städning varje dag nej. Hålla igen på godis och fikabröd nej. Alltså fullkomligt fiasko för alla mina planer på ett nytt och bättre liv.

Idag vaknade jag 10.30!!! Hur roligt är det? Halva dagen har gått innan man ens har slagit upp sina små skrynkliga blå. För att kompensera så har jag städat, snabbt och effektivt, i vardagsrummet. Samlat ihop plast som ska till återvinningen, diskat och rensat på diskbänken, måttat köksskåpen och hittat diskställ som ryms inne i skåpet, jiippiii. Eftersom vi inte har diskmaskin, och troligen inte heller kommer att skaffa någon, så tänker jag mig att torkning av disken ska ske på det s.k finska sättet. Alltså att man har diskstället inne i köksskåpet så att man sätter in den blöta disken där, stänger skåpluckan och vips! så är disken borta. Idag så blir det till att diska glas och skålar, ställa i diskstället, diska besticken, torka av glas och skålar och in med dem i skåpen. Sedan kan man diska resten.

Jag har sökt och sökt efter diskställ som passar i våra överskåp, de är inte standard, och äntligen har jag hittat något som passar. Så roligt det ska bli att få ordning på det. Framförallt när vi har haft folk här så blir det trångt om saligheten. Men nu ska det åtgärdas.

Stormen Evert har dragit förbi och har inte medfört några olägenheter för oss. Lite snö, men det tog Livskamraten hand om redan före jag stigit ur sängen. Ja, det är en av fördelarna med att sova länge. Ibland hinner han diska också.

Nu har jag tagit tre pelargonskott, köpt två fuchsia-sticklingar och sått rosenbönor, luktärtor och tre sorters basilika. Det känns bra. Vad som är mindre bra är att jag inte hittar igen dahliaknölarna. Var i hela fridens namn lade jag dem i höstas? Har sökt i källaren, men nej, hittar dem inte. Jag har ställt in de afrikanska liljorna och cannorna i blomrummet för att väcka dem inför våren. Jag längtar så efter våren.

Jag läser på FB att mina amerikanska ”cousins” har fått både 1 och 2 vaccinationer mot Covid. ”Cousin” Pastor Bill är bara strax över 50 så det verkar gå undan med vaccinationerna nu när Trumpen är borta. Så är det, det börjar bli kaffedags. Ha det så bra i helgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.